Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prečo Messi chýba medzi finalistami Zlatej lopty a Ronaldo tam je? France Football zdôvodňuje

PARÍŽ - Zverejnenie nominácie finalistov na zisk Zlatej lopty vyvolal búrlivé diskusie. Prečo Messi chýba a Ronaldo nie? France Football zdôvodňuje svoje rozhodnutia
Zdroj: 42961
Zdieľajte:

Zverejnenie nominácie 30 finalistov na zisk Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu sveta vyvolalo búrlivé diskusie. Najmä absencia Argentínčana Lionela Messiho. Ten chýba v tejto nominácii prvýkrát od roku 2005 a je posledným víťazom. Zlatú loptu získal sedemkrát.

Mnoho fanúšikov sa v diskusiách na sociálnych sieťach hnevalo, že Messi v nominácii finalistov absentuje a naopak Cristiano Ronaldo nechýba. Organizátor ankety France Football sa rozhodol vysvetliť svoje rozhodnutia prostredníctvom otázok a odpovedí na webovej stránke L'Equipe. Fanúšikom odpovedal novinár Emmanuel Bojan.

Prečítajte si aj

Šokujúca správa pre fanúšikov Messiho: Argentínčan Zlatú loptu nezíska, po 16-rokoch chýba na zozname

Prečo tam Messi nie je a Ronaldo áno?

Prečo teda Messi chýba medzi finalistami na zisk Zlatej lopty? Podľa Bojana za to môže zavedenie nových kritérií, pri ktorých sa neberie do úvahy minulosť hráča, ale výlučne výkony v uplynulej sezóne 2021-22. „Treba priznať, že Messiho prvá sezóna v Paríži bola veľkým sklamaním z hľadiska vizuálneho dojmu aj štatistík,“ argumentoval Bojan.

Záujem pýtajúcich sa fanúšikov smeroval aj k tomu, prečo sa do tridsiatky finalistov dostal Cristiano Ronaldo. „V minulej sezóne sa stal najlepším strelcom histórie v drese národného tímu. V Lige majstrov strieľal rozhodujúce góly,“ zdôvodňoval Bojan.

Fanúšikovia argumentovali poklesom streleckej formy Ronalda, ktorý zaznamenal 32 presných zásahov v 49 stretnutiach vo všetkých súťažiach. Podstatne menej, ako v najslávnejších rokoch. „Je to ale dosť na to, aby sa dostal medzi najlepších 30,“ reagoval novinár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: L´Equipe

Diskusia

Podobné články