Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Sterling úprimne o konci angažmánu v Manchestri City: Bolo zbytočné strácať čas, nemohol som si to dovoliť

LONDÝN - Vrátil sa domov. V Londýne vyrastal a od začiatku novej sezóny háji farby Chelsea, kam prestúpil z Manchestru City. V úvodnom kole bol Raheem Sterling pri víťazstve 1:0 na pôde Evertonu. Dvadsaťsedemročný Angličan po angažmán v Liverpoole a Manchestri City zakotvil doma a chce byť novým hlavným lídrom tímu Thomasa Tuchela.
Zdroj: 26904
Zdieľajte:

Raheem Sterling uviedol, že jeho prestup do Chelsea za 47,5 milióna libier sa točil okolo jeho odmietnutia akceptovať obmedzený herný čas v Manchestri City v čase, keď cítil, že sa blíži vrcholu jeho kariéry.

Anglický útočník tiež odhalil, že Thomas Tuchel chváli jeho priamu útočnú hrozbu, pričom šéf Chelsea je nadšený, že Sterling v rýchlosti vyváža loptu a vytvára priestor pre ostatných.

„Som nadšený, mimo ihriska som trochu dozrel,“ povedal Sterling.

„Už som v tom futbalovom kolobehu nejaký čas, držím sa nohami pri zemi a presne viem, čo od života a futbalu chcem, takže bol ideálny čas sa vrátiť," priznal anglický reprezentant.

"Vnútri kabíny a vo futbalovom klube sa rozvíja moja stránka, ktorú by som chcel vidieť oveľa viac, a to je viac sa podieľať na rozhodovaní v šatni, byť hlasnejší a snažiť sa hnať tím dopredu."

Sterling sa narodil na Jamajke, ale vyrastal v Londýne, kým si urobil meno a vybojoval kariéru na najvyššej úrovni najprv v Liverpoole a potom v City.

Dravý útočník sa do Londýna vracia so štyrmi titulmi v Premier League na konte a noví majitelia Chelsea Todd Boehla a Clearlake Capital si ho na začiatku leta vyhliadli ako svoj hlavný cieľ.

„Prestup prišiel, ako všetko, čo sa ako človek snažíte dosiahnuť, a ja som jednoducho cítil, že môj čas v City sa z rôznych dôvodov kráti. Hlavným problémom bola moja minutáž na ihrisku,“ pokračoval Sterling.

„Nemohol som si dovoliť ten čas premárniť. Takže som si potreboval udržať rovnakú úroveň a novú výzvu.“

„Od 17 rokov som pravidelne nastupoval, takže dostať sa na vrchol kariéry a nehrať pravidelne je niečo, čo by som neakceptoval.“

„Toto bol variant, ktorý bol šitý na mieru mojim osobným cieľom a tiež s ohľadom na moju rodinu a smer, ktorým sa klub uberá.“

„Bolo to ťažké rozhodnutie, ale človek musí urobiť rozhodnutie, ktoré je pre neho najlepšie," dodal na záver.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články