Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dúbravka: Pre toto má Newcastle problém získavať kvalitné posily a hviezdnych hráčov

NEWCASTLE - Newcastle má najbohatších majiteľov na svete. Napriek tomu, žiadne hviezdne nákupy sa nekonajú. Martin Dúbravka vysvetľuje prečo
Zdroj: 41387
Zdieľajte:

Newcastle United sa pred niekoľkými mesiacmi dostal do rúk saudskoarabského konzorcia. Je najbohatším klubom na svete. Mnohí očakávali mohutné posilňovanie kádra a hviezdne mená. Opak je pravdou. V lete prišiel do tímu len brankár Nick Pope a obrancovia Sven Botman a Matt Targett.

Majú najbohatších majiteľov, no problém s nákupom nových posíl

„V momente, keď má Newcastle záujem o nejakých hráčov, si kluby pýtajú nehorázne sumy. Tým, že máme najbohatších majiteľov na svete, ceny sú o 10 až 15 percent vyššie. Nie je možné plniť takéto požiadavky. Ale s tým má problémy mnoho klubov, napríklad u nás Slovan či Sparta v Česku," vysvetľoval brankár Martin Dúbravka v rozhovore pre Pravdu úskalia, ktorým čelí jeho klub pri posilňovaní kádra.

Prečítajte si aj

Dúbravka s novým spoluhráčom? Newcastle chce od konkurenta získať reprezentačného útočníka Nemecka

Mnohí fanúšikovia sa pýtajú, prečo Newcastle, napriek tomu, že majú najbohatších majiteľov na svete, nedokázal priviesť žiadne meno svetového kalibru. Aj na to má Martin Dúbravka jasnú odpoveď.

„Lebo veľkí hráči chcú hrať okamžite v Lige majstrov alebo inej pohárovej súťaži. Zatiaľ nie sme na úrovni, aby sme mierili tak vysoko. Vedenie si možno aj preto zvolilo cestu získavania iného typu futbalistov. Napriek tomu počas zimy aj teraz v lete minuli dosť peňazí na prestupy. Očakávania od nich budú vysoké a ukazuje sa, že budú pre mužstvo prínosom."

Napriek tomu, že sa Newcastle nepodarilo získať žiadne bombastické meno, plány do budúcnosti zostávajú veľmi ambiciózne a klub sa k nim krok po kroku chce priblížiť.

„Z pohľadu infraštruktúry sa to začalo rozsiahlou modernizáciou tréningového centra, ktorá umožňuje hráčom zlepšovať sa. To sú pozitívne zmeny, no na všetko treba čas. Chvíľu bude trvať, kým sa Newcastle dostane na pozície, ktoré mu zaručia pohárovú Európu. Ani Manchestru City alebo Parížu St. Germain netrvalo rok, kým sa dostali na vrchol. Do desiatich rokov by chceli hrať v Lige majstrov. Minuli už dosť peňazí, aby to dosiahli skôr. No opakujem, chce to čas," dodal slovenský reprezentačný brankár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články