Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Definitívne: FC Barcelona získala jedného z najlepších svetových útočníkov!

BARCELONA - Je to definitívne! FC Barcelona získala jedného z najlepších útočníkov sveta
Zdroj: 42547
Zdieľajte:

Robert Lewandowski novou posilou FC Barcelona! Bayern Mníchov akceptoval poslednú ponuku Kataláncov a transferu už nič nestojí v ceste. Informuje o tom Fabrizio Romano na sociálnej sieti twitter. K Barcelone sa jeden z najlepších svetových útočníkov pripojí počas víkendu.

O prestupe Lewandowskeho do Barcelony sa hovorilo niekoľko týždňov. Samotný hráč chcel opustiť Bayern a pripojiť sa ku Kataláncom. Viazlo to na medziklubovej úrovni a rokovania medzi Bayernom a Barcelonou sa naťahovali. Agentúra DPA informovala, že Lewandowski odletí do Barcelony a najneskôr v nedeľu tam podpíše kontrakt na štyri roky. "S Barcelonou sme ústne dohodnutí. Je dobré pre obe strany, že sú veci vyjasnené. Robert s nami dokázal vyhrať všetko, čo sa dalo. Sme mu veľmi vďační za všetko, čo pre klub urobil," povedal prezident Bayernu Herbert Hainer.

Prečítajte si aj

Odchod Lewandowského z Mníchova sa blíži: Bayern na turné v USA bez poľského kanoniera

Lewandowski sa síce zapojil do tréningového kempu Bavorov, ale podľa zahraničných médií bol "duchom neprítomný". So spoluhráčmi prakticky nekomunikoval, ani s trénerom Julianom Nagelsmannom. Na tréning prišiel niekoľko minút neskôr, čo v minulosti u neho nebývalo zvykom.

"V máji som ukončil diskusiu, lebo vtedy sme nemali na stole konkrétnu ponuku ani náhradu za Roberta. Odvtedy sa situácia zásadne zmenila. Barcelona zvýšila sumu do výšky, keď je pre nás predaj absolútne výhodný. Okrem toho sme nedávno na prestupovom trhu získali Sadia Maneho, ofenzívneho hráča svetovej úrovne. Preto sme sa teraz dohodli, zatiaľ len ústne, kontrakt sa dolaďuje," potvrdil ústnu dohodu tímov výkonný riaditeľ Bayernu Oliver Kahn pre sobotné vydanie periodika Bild.

Lewandowski odmietol PSG aj Chelsea

Po tom, čo sa objavila informácia, že Lewandowski neodcestuje s Bayernom na turné do USA, sa prestup do Barcelony výrazne priblížil. Podľa ESPN podpíše poľský kanonier na Nou Campe trojročný kontrakt.

Lewandowski prestúpil do Barcelony za 45 miliónov eur + 5 miliónov eur v bonusoch. Kontrakt podpíše oficiálne v piatok 16. júla a cez víkend odletí za novými spoluhráčmi na sústredenie do USA.

Lewandowski mal ponuky aj od PSG a Chelsea, ale vôbec sa nimi nezaoberal a od začiatku chcel ísť do Barcelony, dodáva Romano.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter Fabrizio Romano, ESPN, TASR

Diskusia

Podobné články