Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tajomstvo ich formy? Túto potravinu nájdeme na jedálničku Ronalda, Messiho aj Benzemu

MANCHESTER - Tajná ingrediencia ich super formy? Jedna potravina spája jedálniček Ronalda, Messiho aj Benzemu.
Zdroj: 42805
Zdieľajte:

Top športovci, futbalistov nevynímajúc, sa starajú o svoje telo tvrdým tréningom aj zdravým stravovaním. Aby vydržali hrať čo najdlhšie vo vrcholnej forme, nemajú inú možnosť. Príkladom je Cristiano Ronaldo, ktorý je aj vo veku 37 rokov v špičkovej forme.

Tajomstvo skvelej formy Ronalda, Messiho a Benzemu

Jedným z tajomstiev jeho super formy sú riasy - superpotravina, ktorá sa nachádza aj na jedálničkoch Lionela Messiho či Karima Benzemu. Informuje o tom as.com.

Títo traja hviezdni futbalisti sa rozhodli zaviesť do svojich jedálničkov riasy a ich výsledky sú neprekonateľné. Tieto prirodzene pestované morské riasy poskytujú telu sedemkrát viac bielkovín ako mäso či ryby.

„Obsahujú veľkú nutričnú hodnotu, pretože aj pri malej porcii získate veľa rastlinných bielkovín, ktoré telo syntetizuje lepšie ako živočíšne," hovorí odborník Alberto Mastromatteo pre Informaliu.

Prečítajte si aj

Opustí Cristiano Ronaldo Manchester? Nový tréner United Erik ten Hag sa k odchode hviezdy vyjadril jasne

Mastromatteo je šéfkuchár, ktorý pripravuje jedálničky pre hviezdnych futbalistov. K jeho klientom patrí aj líder Realu Madrid Karim Benzema, ktorý ako 34-ročný odohral životnú sezónu. "Bielemu baletu" vystrieľal tituly v španielskej La Lige aj v Lige majstrov.

„Som veľkým zástancom mimoriadnej nutričnej sily mikrorias, bezkonkurenčných zdrojov omega 3 polynenasýtených mastných kyselín a iných zdravých lipidov, vitamínov, karetonoidov, antioxidantov atď. Z tohto dôvodu zvyčajne dávam do všetkých jedál spirulinu a chlorellu," vysvetľoval Mastromatteo.

Spirulina je známa ako modré zlato a je považovaná za superpotravinu Svetovou zdravotníckou organizáciou a OSN, má vysoký obsah bielkovín a je tiež bohatá na vitamíny (A, B1, B2, C, D, E a K) a minerály ako železo, horčík a draslík. Na druhej strane chlorella je sladkovodná riasa so 60 % bielkovín, ktorá pomáha spomaľovať starnutie, prečisťovať krv, predchádzať anémii a predchádzať zápalom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: as.com

Diskusia

Podobné články