Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Uruguaj

Dneska sme si pre vás pripravili reprezentáciu Uruguaja
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Uruguaj je známy aj pod prezývkou La Celeste (Sky Blue). Uruguaj je častým účastníkom Ms.Tréner Oscar Tabárez doviedol Uruguaj na majstrovstvá sveta cez baráž keďže sa v Juhoamerickej skupine umiestnili na 5. Mieste ktorá znamená baráž. V nej vyradili Jordánsko ktoré si mohlo odbiť prvú účasť na Ms práve v Brazílii.

La caleste dokázali vyhrať v roku 2011 Copu Americu a to bolo už ich neuveriteľné 15 víťazstvo na tomto turnaji taktiež dokázali 2-krát vyhrať MS, vyhrali 2 zlaté medaile na Letných olympijských hrách v rokoch 1924 a 1928.

Rekordérmi v bledo-modrom drese je Diego Forlán ktorý odohral 108 zápasov a strelil 36 gólov.Diego vystriedal množstvo klubov ako napríklad Manchester United, Atletico Madrid alebo Vilarreal aktuálne je hráčom Japonského týmu Cerezo Osaka v ktorom je hlavne preto aby sa pripravil na šampionát. Najlepší strelec je Luis Suaréz s 38 gólmi ktorý si určite bude chceť spraviť chuť po nevydareným ťažení Liverpoolu za ligovým titulom.

V rebríčku FIFA sa nachádza na skvelom 5. Mieste. V histórií sa Uruguaj nachádzal dokonca až na 76. mieste ale aj na úžasnom 2.mieste v Júni 2012.

Káder Urugauja disponuje skvelým útočným triom Suaréz, Cavani a Forlán. V obrane sa môžu spoľahnúť na skúseného kapitána Lugana alebo brankára Musleru. Uruguaj bude určite hrať útočný futbal s množstvom gólov.

Zaujímavosti:

Prvý zápas: Uruguay 2–3 Argentína (1901)

Najvyššia výhra: Uruguaj 9-0 Bolívia (1927)

najvyššia prehra: Uruguaj 0-6 Argentína (1902)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články