Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vedenie Realu narazilo na odpor fanúšikov

Fanúšikovia španielskeho futbalového klubu Real Madrid nesúhlasia s premenovaním domovského štadióna Estadio Santiago Bernabeu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V online ankete, ktorú usporiadal denník AS, sa 62 percent hlasujúcich vyslovilo za ponechanie súčasného názvu legendárnej arény.

O možnej zmene názvu 67-ročného San Bernabeu sa začalo v Španielsku diskutovať po tom, čo kamera zachytila prezidenta Realu Florentina Pereza ako v súkromnom rozhovore s miestnou političkou Luciou Figarovou povedal, že práva na názov štadióna predá IPIC, investičnej spoločnosti so sídlom v Spojených arabských emirátoch. Tá pred tromi rokmi kúpila španielsku ropnú spoločnosť CEPSA. "Premenujeme ho na IPIC Bernabeu či CEPSA Bernabeu, alebo ako len budú chcieť," mal povedať Perez.

Podľa médií IPIC zaplatí Realu za práva na názov štadióna v najbližších piatich rokoch približne 15 miliónov eur. Perez hovoril s Figarovou krátko po ceremoniáli, kde oznámil, že softvérový gigant Microsoft bude najbližšie štyri roky sponzorom madridského veľkoklubu. Na základe lukratívnej zmluvy poputuje do klubovej pokladnice 24 miliónov eur, informovala agentúra DPA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články