Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najprv Mané, teraz Salah? Egyptský útočník na odchode z Liverpoolu, záujemcovia prichádzajú zo Španielska

LIVERPOOL - Blíži sa snáď na obzor nečakaný letný prestup? Liverpool podľa denníka The Sun zverejnil požadovanú čiastku za svojho hviezdneho hráča Mohameda Salaha, ktorý odmieta predĺžiť zmluvu a dostáva sa tak do posledného roku súčasného kontraktu. Klub z Premier League je ochotný sa egyptského hráča vzdať za čiastku okolo 75 miliónov eur.
Zdroj: 41542
Zdieľajte:

Len pár dní pred začiatkom letných predsezónnych príprav sa prestupový trh začína rozbiehať na plné obrátky. A správa, ktorá prichádza z britských ostrovov je vskutku bombastická. Podľa denníka The Sun a ďalších ostrovných médií Liverpool údajne ponúka na predaj Mohameda Salaha. Stalo sa tak po tom, čo egyptský reprezentant opakovane odmietol predĺženie zmluvy s anglickým klubom.

Štartová cena, kvôli ktorej bude Liverpool ochotný zasadnúť k rokovaciemu stolu, sa pohybuje na sume 75 miliónov eur. Je však veľmi nepravdepodobné, že by sa našiel klub, ktorý by bol ochotný zaplatiť tak vysokú čiastku za tridsaťročného hráča a vydať za neho ďalšiu horibilnú sumu na pokrytie mzdovej požiadavky.

Jeden z najväčších záujemcov, Barcelona, ​​si je tohto vedomá, preto dúfa, že bude môcť hráča angažovať na voľný prestup budúce leto. Oproti tomu Real Madrid je ochotný pokúsiť sa nájsť dohodu s Liverpoolom už tento rok v lete, pretože hľadá vhodného hráča práve na pozícii, ktorej Salah dominuje.

Ochota Liverpoolu uvoľniť Salaha je pochopiteľná. Egyptský útočník požadoval za predĺženie zmluvy 450 000 libier týždenne a vedenie anglického klubu veľmi rýchlo ukončilo ďalšie rokovania o novom kontrakte. Aby však zabránilo odchodu hráča v budúcom roku s nulovým kapitálovým ziskom, je Liverpool pripravený hráča predať, podobne ako to urobil pred niekoľkými dňami so Sadiom Mané.

Barcelona bola v posledných mesiacoch v pravidelnom kontakte so Salahovým okolím. Katalánsky klub chcel dať prednosť podpisu egyptského hráča pred Lewandowskím, ale nakoniec sa rozhodol staviť všetko na jednu kartu a sústrediť sa na poľského útočníka. Akákoľvek zmena stratégie je v tejto chvíli takmer vylúčená.

Real Madrid naopak v jarných mesiacoch nedokázal dotiahnuť do úspešného konca prestupy Haalanda ani Mbappého, preto by sa mohol snažiť o doplnenie hviezdneho tímu o novú posilu. Prestupová čiastka a platové požiadavky zatiaľ ale rokovania držia na hranici utópie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články