Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mbappe bol blízko od ukončenia kariéry v národnom tíme: Nikdy som si nezarobil ani euro za to, že hrám za Francúzsko

PARÍŽ - Prezident francúzskej futbalovej federacie, Noel Le Graet, uviedol, že hviezda reprezentačného útoku bola len krôčik od ukončenia svojej kariéry v národnom tíme. K momentálnemu rozhodnutiu malo prispieť vyradenie Francúzska na Eure 2020 a kritika, ktorá sa zniesla na jeho osobu.
Zdroj: 42534
Zdieľajte:

Hoci Kylian Mbappé v roku 2018 vyhral Majstrovstvá sveta, o štyri roky neskôr prežíva s národným tímom obdobie vzostupov a pádov. Vyradenie na Eure 2020 po penaltách so Švajčiarskom a problém s vlastníctvom práv u federácie prinútili hráča PSG, aby v určitom okamihu veľmi reálne uvažoval nad svojím koncom pri reprezentačnom tíme.

V nedávnom rozhovore to potvrdil Noel Le Graet, predseda francúzskej futbalovej federácie. „Hovoril som s ním po Majstrovstvách Európy. Kylian mal pocit, že sa ho federácia po nepremenenej penalte a kritike na internete dostatočne nezastala. Zišli sme sa asi na päť minút v mojej kancelárii. Mbappé bol veľmi naštvaný a už nechcel Francúzsko reprezentovať, čo som mu pochopiteľne vyhováral. Viete aký je, je to rodený víťaz a bol veľmi frustrovaný, rovnako ako my všetci. Je to skvelý človek, oveľa lepší, než si vôbec myslíte,“ povedal Le Graet.

Jeho slová napokon potvrdil aj samotný hráč, ktorý zvažoval po neúspešnom európskom šampionáte pauzu. „Francúzsky národný tím mi bol vždy nadovšetko a vždy mu budem dávať prednosť,“ pripomenul v rozhovore pre L´Equipe. „Nikdy som si nezarobil ani euro za to, že hrám za Francúzsko a vždy budem reprezentovať úplne zadarmo. Predovšetkým som ale nikdy nechcel byť problémom. Cítil som, že so mnou údajne začínajú byť problémy a ľudia ma považujú za problém. Najdôležitejší je francúzsky národný tím a pokiaľ bude bezo mňa šťastnejší, tak to tak bude," dodal Kylian Mbappé.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články