Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Šokujúca blamáž: Sokoli zlyhali s outsiderom a prišli o svojho kapitána

TRNAVA - Slovenskí futbalisti neuspeli vo svojom druhom vystúpení v 3. skupine C-divízie Ligy národov, keď v Trnave podľahli Kazachstanu 0:1. Jediný gól v historicky prvom meraní síl tímov dal v 26. minúte hráč FC Astana Aslan Darabajev.
Zdroj: 42641
Zdieľajte:

Od úvodu sa hralo výrazne svižnejšie ako v predchádzajúcom vystúpení Slovákov v Novom Sade proti Bielorusku. Pomohla k tomu aj atmosféra, ku ktorej prispelo aj približne 200 priaznivcov Kazachstanu. Tí prejavovali nadšenie pri každej návšteve svojho mužstva pred bránou súpera. V prvej päťminútovke sa mohli radovať hneď dvakrát. Malyj však hlavičkoval iba slabo priamo na brankára Rodáka a Aimbetov mieril po chybe slovenskej obrany z hranice šestnástky nad. Slováci mali viac z hry a aktívne kombinovali pred bránou súpera, no do vyloženej šance sa nedostali. Najbližšie ku gólu boli po chybe brankára Šackého, ktorému vypadla lopta, no do siete sa nedostala. Úder tak prišiel na druhej strane v 26. minúte. Hráči Kazachstanu zakombinovali po autovom vhadzovaní, Astanov sa popri bránkovej čiare dostal do šestnástky, spätnou prihrávkou našiel Darabajeva a ten nezaváhal. Zverenci trénera Tarkoviča po inkasovanom góle zvýšili snahu a mohli rýchlo vyrovnať. Po priamom kope zahrali signál na Lobotku, no jeho strela aj zásluhou teču obrany hostí skončila tesne vedľa žrde. Aj ďalšia šanca prišla po štandardke. Tesne pred koncom polčasu zamieril Weiss nad brvno. Ešte predtým musel zísť z ihriska s bolestivou grimasou Milan Škriniar, ktorý tak na prvý domáci duel v pozícii kapitána nebude spomínať v najlepšom.

Prečítajte si aj

Záhoráci sa ohradzujú voči kritike za neudelenie licencie: Mesto nikdy exekúciu na FK Senica nepodalo!

Tréner Tarkovič sa po zmene strán pokúsil oživiť útok, na ihrisko vybehol spolu s Haraslínom aj autor jediného gólu v zápase proti Bielorusku Suslov. Slováci dokázali uzavrieť súpera v obrannom zámku a vypracovali si viacero šancí. Brankár Šackij pôsobil neisto, no pokusy Chvátala i Suslova dokázal s námahou zneškodniť. Veľmi blízko k vyrovnaniu bol v 62. minúte Haraslín, ktorý trafil žrď. V 77. minúte dokázal rozvlniť sieť Almási, no o prvý reprezentačný gól ho obral videoasistent rozhodcu, ktorý objavil faul Kucku. Tento moment akoby domácich zmrazil. V úplnom závere nedokázali zvýšiť tlak a proti Kazachstanu nezískali ani bod.

SLOVENSKO - Kazachstan 0:1 (0:0)
Gól: 26. Darabajev. Rozhodovali: Tohver - Koiv, Klaasen (všetci Est.), ŽK: Weiss, Kucka, Haraslín, Almási - Dosmagambetov, Alip, Šackij, Šušenačev, Malyj, Kajrov, 4146 divákov

Slovensko: Rodák - Koscelník (83. Strelec), Gyömbér, Škriniar (43. Valjent), Chvátal - Lobotka - Schranz (46. Haraslín), Kucka, Rusnák (71. Boženík), Weiss (46. Suslov) - Almási

Kazachstan: Šackij - Gabyšev (65. Kajrov), Malyj, Maročkin, Alip, Dosmagambetov - Astanov (73. Vasiľjev), Kuat, Darabajev (73. Žarynbetov), Orazov (59. Vorogovskij) - Aimbetov (65. Šušenačev)

tabuľka
1. Kazachstan 2 2 0 0 3:0 6
2. SLOVENSKO 2 1 0 1 1:1 3
3. Bielorusko 2 0 1 1 0:1 1
4. Azerbajdžan 2 0 1 1 0:2 1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články