Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Polícia zatkla prezidentov dvoch klubov Ligue1

Prezidenti francúzskych prvoligových klubov skončili s putami na rukách.
Zdroj: TASR-ilustračná
Zdieľajte:

Prezidenta francúzskeho prvoligového futbalového klubu SM Caen zadržala polícia pre podozrenie z ovplyvňovania výsledkov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

Šéf futbalistov Caenu Jean-Francois Fortin patrí medzi deväť osôb, ktoré francúzska polícia zatkla v súvislosti s prípadom v utorok v ranných hodinách. Je podozrivý, že sa podieľal na ovplyvnení výsledku duelu medzi jeho klubom a Olympique Nimes v závere uplynulého ročníka druhej najvyššej francúzskej súťaže. Medzi zadržanými je aj prezident Olympique Nimes Jean-Marc Conrad.

Inkriminovaný podozrivý zápas sa 13. mája tohto roku skončil nerozhodne 1:1, čo zabezpečilo Nimes druholigovú príslušnosť aj v nasledujúcom ročníku, kým Caen tento výsledok definitívne posunul do najvyššej súťaže Ligue 1.

Vo vyšetrovacej väzbe je v súvislosti s vyšetrovaním okolností prestupu útočníka Andre-Pierra Gignaca do klubu v roku 2010 aj prezident francúzskeho futbalového klubu Olympique Marseille Vincent Labrune.

Francúzska polícia v rámci vyšetrovania v utorok ráno zatkla aj bývalého prezidenta Marseille Jeana-Claude Dassiera a generálneho riaditeľa klubu Philippa Pereza. Agentúre AP to potvrdil policajný zdroj. Vyšetrovatelia zisťujú, či pri prestupe Gignaca z Toulouse nedostali čelní funkcionári klubu nezákonné provízie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články