Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Utorok v znamení šlágrov, v Manchestri Messi vs Ronaldo

Dnešný deň bude v znamení veľkých duelov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenskí futbalisti ukončia mimoriadne vydarenú jeseň priateľským zápasom proti Fínsku. Duel v Žiline by nemal byť jediným, ktorý by si fanúšikovia nemali nechať ujsť. Posledný asociačný termín v tomto roku prináša niekoľko divácky atraktívnych stretnutí.

PORTUGALSKO - ARGENTÍNA (Manchester, 20:45)

Jedným zo šlágrov dnešného dňa je zápas v Manchestri. Pôjde o ôsmy vzájomný duel, viac sa doposiaľ darilo Argentíne, ktorá vyhrala až päť zápasov. Pozornosť bude pútať najmä súboj dvoch najlepších futbalistov súčasnosti - Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Portugalčan sa vracia na známe miesto, na Old Trafford nastupoval v drese „červených diablov“ v rokoch 2003-2009. Vo vzájomnom mikrosúboji má navrch Messi, ktorý z doterajších 26 súbojov vyhral dvanásť, sedemkrát sa tešil Ronaldo a sedem duelov skončilo nerozhodne. Argentína, ktorá sa pripravuje na budúcoročný turnaj Copa America, má pod vedením nového trénera Gerarda Martinu bilanciu tri výhry a jedna prehra. "Vítame možnosť zahrať si s Portugalskom, ktoré patrí k najlepším tímom v Európe. Jeho najväčšou hviezdou je Ronaldo, ale má aj iných šikovných hráčov. Nebudeme Cristiana špeciálne brániť a myslím si, že ani súper nebude venovať mimoriadnu pozornosť Messimu. Pôjde o to, ako budú plniť taktické pokyny všetci hráči," myslí si Martino.

ŠPANIELSKO - NEMECKO (Vigo, 20:45)

V španielskom meste Vigo sa uskutoční súboj dvoch posledných majstrov sveta, v ktorom domáca reprezentácia privíta úradujúcich šampiónov z Nemecka. Nemci cez víkend porazili v kvalifikácii trpaslíka z Gibraltáru 4:0, Španieli si v „našej“ skupine poradili s Bieloruskom (3:0). Pred dnešným duelom však musí tréner Joachim Löw riešiť početnú maródku, zo zostavy mu vypadli Jerome Boateng, Manuel Neuer, Mats Hummels, Marco Reus, André Schürrle a Bastian Schweinsteiger. To by mohla byť šanca pre Robina Knocheho z Wolfsburgu, ktorý čaká na svoj reprezentačný debut. Španielom cez víkend chýbali zranení Iniesta a Fabregas, ktorých ideálne nahradil krídelník Realu Madrid Isco. "Snažím sa využiť príležitosti, ktoré dostávam. Cítim sa teraz psychicky silnejší, tvrdo pracujem na všetkých aspektoch mojej hry," povedal po zápase.

ŠKÓTSKO - ANGLICKO (Glasgow, 21:00)

Bitku veľkých rivalov uvidia diváci v glasgowskom Celtic Parku, kde sa stretnú Škótsko a Anglicko, pre ktorých to bude už 122. vzájomné stretnutie. Prvý vzájomný zápas sa uskutočnil v Glasgowe v roku 1872 a nesie primát najstaršieho prípravného súboja na svete. Do roku 1989 bol duel každoročným vrcholom sezóny, potom sa obe krajiny stretli medzi sebou už len štyrikrát. Posledný duel, vlani v auguste, vyhrali Angličania na štadióne Wembley 3:2. Pre „Statočné srdcia“ to bude druhé ostrovné derby v krátkom časovom úseku. V piatok porazili v kvalifikácii gólom Maloneyho Írsko, proti Anglicku, ktoré v doterajších kvalifikačných zápasoch nestratilo ani bod, to však bude ďalšia náročná previerka.

RAKÚSKO - BRAZÍLIA (Viedeň, 19:00)

Brazílčania sa po neúspešných majstrovstvách sveta dostávajú do hernej pohody a pod vedením staronového trénera Carlosa Dungu vyhrali všetkých päť prípravných zápasov. Navyše neinkasovali ani jeden gól a minulú stredu deklasovali Turecko 4:0. „Das Team“ je rovnako v skvelej forme, v kvalifikácii je bez prehry a s náskokom štyroch bodov vedie skupinu G. Posledný vzájomný duel Brazílie s Rakúskom je už pekne fúzatý, naposledy sa stretli v roku 1988 a „Kanárici“ vyhrali 2:0.

Program dnešných prípravných zápasov:

17.00 SLOVENSKO - Fínsko

18.00 Bielorusko - Mexiko

18.00 Grécko - Srbsko

18.00 Slovinsko - Kolumbia

19.00 Rakúsko - Brazília

19.30 Rumunsko - Dánsko

20.00 Ukrajina - Litva

20.30 Maďarsko - Rusko

20.45 Írsko - USA

20.45 Taliansko - Albánsko

20.45 Poľsko - Švajčiarsko

20.45 Portugalsko - Argentína

20.45 Španielsko - Nemecko

21.00 Francúzsko - Švédsko

21.00 Škótsko - Anglicko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články