Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Česi stále 100-percentní, Vrba: Máme viac bodov, ako sme čakali

Českí futbalisti majú za sebou vydarený úvod kvalifikácie EURO 2016.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo všetkých doterajších štyroch zápasoch vyhrali a v tabuľke kraľujú s 12 bodmi. Skvelú formu potvrdili aj v nedeľu, keď v boji o čelo A-skupiny zdolali dovtedy tiež nezdolaný Island 2:1. Zverenci Pavla Vrbu tak majú ideálne našliapnuté na záverečný turnaj do Francúzska.

"Priznám sa, že sme uhrali viac bodov, než sme čakali. Teraz by nám stačilo ďalších desať a mohlo by to vyjsť. Cením si, že máme zo štyroch zápasov šesť bodov v tabuľke pravdy, to je úžasné. Zároveň však počítam s tým, že Holandsko bude mať silný záver. Víťazstvo 6:0 nad Lotyšskom to len potvrdilo. Za seba som veľmi rád, že sme zvládli Island. Je to dobrý vklad do budúceho roka," uviedol pre idnes.cz tréner Vrba. Víťazstvo jeho zverencov sa však spočiatku nerodilo hladko. Do vedenia išli ako prví hostia, keď po deviatich minútach hry Ragnar Sigurdsson skóroval po chybe gólmana Petra Čecha. Domáci však mali v ďalšom priebehu viac z hry i podstatne viac šancí a v nadstavenom čase prvého polčasu sa im podarilo vyrovnať, keď sa po Pudilovom centri presadil hlavou Pavel Kadeřábek - 1:1. V 61. minúte už išli Česi do vedenia, keď si strelil veľmi nešťastný vlastný gól Hannes Halldorsson, ktorý si zrazil do siete prudkú prihrávku Plašila. A Česi si tesnú výhru v závere už postrážili. "Je škoda, že sme dostali skoro gól, ovplyvnilo to priebeh celého polčasu. Inak musím povedať, že sme boli kombinačne lepší. Už v príprave som hráčom opakoval, že musíme kombinovať, že sa do kombinácie musíme nútiť, nebáť sa hrať po krídlach. Bohužiaľ sme nemali dobrú finálnu fázu. Lafata mohol dať dva góly hlavou, Krejčí išiel z boku sám na gólmana. Vďakabohu sme vyrovnali v poslednej minúte prvého polčasu, to bolo povzbudenie. Bolo by zložitejšie, keby sme druhú polovicu rozohrávali s mankom," pokračoval Vrba.

Reprezentačného kouča podľa vlastných slov Island ničím výrazne nezaskočil. "Na všetko, čo v skutočnosti hral, sme boli pripravení. Len sme si neustrážili správu, že vraj ich stopér je zranený. Nakoniec nastúpil. Naša chyba, že sme si to nedokázali overiť," priznal pre idnes.cz a zároveň prízvukoval, že aj napriek skvelému úvodu kvalifikácie stále je čo zlepšovať: "Napríklad prvý polčas v Turecku bol podpriemerný. Mali sme šťastie, že sme prežili. Naopak teraz úvodných sedemdesiat minút bolo veľmi slušných, hrali sme výborne kombinačne."

Česi sa v kvalifikácii najbližšie predstavia 28. marca, keď na domácej pôde privítajú Lotyšsko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články