Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slováci uzavrú rok s Fínskom, Kozák: Športovci chcú vždy vyhrať

Bodku za mimoriadne úspešným rokom 2014 napíše slovenská futbalová reprezentácia v utorňajšom prípravnom zápase s Fínskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Domáci tím, ktorý je s plným počtom 12 bodov nečakaným lídrom C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 pred Španielskom a Ukrajinou, sa chce prezentovať kvalitnou hrou a taktiež potešiť fanúšikov v poslednom zápase roka dobrým výsledkom. Tréner Ján Kozák okrem iného víta príležitosť, že bude môcť zaexperimentovať so zostavou a vidieť v akcii širší okruh hráčov.

Duelu s Fínskom predchádzal sobotňajší kvalifikačný triumf 2:0 v Macedónsku. Slováci sa po ňom vyhrievajú s 12 bodmi na čele tabuľky C-skupiny a majú veľmi dobré vyhliadky postúpiť na finálový turnaj do Francúzska. Proti Fínom tréner Ján Kozák pravdepodobne dá šancu aj tým hráčom, ktorí v kvalifikácii nezasiahli do hry, resp. neboli stabilnými členmi základu. Vynútia si to podľa všetkého aj zdravotné problémy Martina Škrtela, Petra Pekaríka, Juraja Kucku a Róberta Maka. Premiéru v najcennejšom drese by si mohli odbiť mladí stredopoliari Ondrej Duda a Patrik Hrošovský. "Myslím si, že šancu dostanú tí hráči, ktorí v kvalifikácii nehrali. Sú medzi nami aj dvaja nováčikovia, ktorým dá tréner určite priestor. Duda a Hrošovský medzi nás zapadli herne aj ľudsky, sú to mladí a dobrí chalani. Verím, že ukážeme našu silu. Ide len o prípravný zápas, ale pôjde nám o dosiahnutie dobrého výsledku. Sme radi, že na Slovensku vládne obrovská eufória a ľudia sa kvôli futbalu zomkli. Chceme si ju vychutnať a pokračovať v nej," povedal stopér Ján Ďurica.

Podľa trénera Jána Kozáka je každý zápas na medzinárodnej scéne dôležitý. Veľký význam prikladá aj konfrontácii so škandinávskym súperom. "Každý medzištátny zápas považujem za veľmi dôležitý a ten najbližší s Fínskom je najdôležitejší. Súpera mám zmapovaného zo štyroch jeho zápasov, naposledy som mal možnosť vidieť jeho vystúpenie v Maďarsku. Dá sa povedať, že Fínsko malo v niektorých zápasoch dosť smoly a jeho hra je lepšia ako sú dosiahnuté výsledky. Súper má veľmi pohyblivých a kombinačných hráčov, rýchlych útočníkov. Hoci je to len priateľský súboj, pôjdeme v ňom za víťazstvom. Sme športovci a tí chcú predsa vyhrávať," povedal Kozák. Jeho mužstvo odohralo v roku 2014 osem zápasov s vynikajúcou bilanciou 7-0-1. Jedinú prehru zaknihovalo v májovom prípravnom súboji v Rusku (0:1).

Fínsko má po štyroch kolách F-skupiny kvalifikácie EURO 2016 na konte 4 body, ktoré ho radia na štvrté miesto v tabuľke. Severania odštartovali tento kvalifikačný cyklus triumfom 3:1 na Faerských ostrovoch a domácou remízou s Gréckom (1:1). Nasledovali dve prehry - domáca 0:2 s Rumunskom a minulý piatok podľahli zverenci trénera Mixua Paatelainena Maďarsku 0:1. Slovensko sa s Fínskom v doterajšej histórii stretlo dvakrát, v oboch prípadoch išlo o zápasy prípravného charakteru. Vo februári 1998 na Cypre zvíťazilo 2:0 a v auguste toho istého roku sa v Košiciach zrodila bezgólová remíza. Vstupenky na stretnutie s Fínskom sa predávajú v dvoch cenových kategóriách - po 12 a 24 eur.

Prvý zápas v novom roku odohrá slovenská reprezentácia 27. marca v Žiline proti outsiderovi C-skupiny kvalifikácie Luxembursku.

prípravný zápas - utorok 18. novembra, 17.00 h (Štadión pod Dubňom, Žilina)

SLOVENSKO - Fínsko

predpokladané zostavy:

SR: Kozáčik - Saláta, Ďurica, Michalík, Hubočan - Pečovský, Kiss - Ďuriš, Hamšík, Švento - Nemec

Fínsko: Hradecký - Hurme, Toivio, N. Moisander, Uronen - Halsti, Tainio, Hetemaj - Hämäläinen, Pukki, Pohjanpalo

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články