Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozák nominoval na májové priateľské zápasy

Tréner Kozák pozval viacero nováčikov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenskú reprezentáciu čaká dvojica priateľských zápasov, ktoré sú súčasťou prípravy na jesenný začiatok kvalifikácie EURO 2016:

23.5. o 20:20 Slovensko - Čierna Hora (NTC Senec)

26.5. o 16:00 Rusko - Slovensko (Petrohrad)

Oba zápasy bude v priamom prenose vysielať TV DajTo. Tréner Ján Kozák musel z nominácie vynechať z rozličných dôvodov viacerých hráčov stabilného základu reprezentácie (Kozáčik, Kuciak, Škrtel, Čišovský, Švento, Breznaník, Kucka, Ďuriš, Bakoš, Jakubko). Premiérovo sa do nominácie dostali Erik Čikoš, Erik Sabo a Ján Novota. Do reprezentácie sa vracia najúspešnejší slovenský reprezentačný strelec Robert Vittek.

"Vedeli sme, že nejde o asociačný termín a že s nomináciou hráčov budú trochu problémy, ale chceli sme hrať dvojzápas v tomto termíne, pretože si chceme vyskúšať nový model," povedal tréner Ján Kozák na úvod k nominácii. V kvalifikácii EURO 2016 sa totiž prestávka medzi zápasmi skráti o jeden deň a naša reprezentácia si tento model tak bude môcť vyskúšať "nanečisto". "V nominácii sú traja hráči z domácej ligy - Viktor Pečovský, Róbert Vittek a úplný nováčik Erik Sabo z Trnavy," povedal kormidelník SR "A" k zástupcom Corgoň ligy v nominácii.

BRANKÁRI: Ján Mucha (FK Krídla Sovietov Samara), Ján Novota (SK Rapid Viedeň), Martin Dúbravka (Esbjerg fB)

OBRANCOVIA: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Kornel Saláta (FC Tom Tomsk), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Pavol Farkaš (Ternana Calcio), Erik Čikoš (Ross County FC)

STREDOPOLIARI: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Erik Sabo (FC Spartak Trnava), Filip Kiss (Ross County FC), Stanislav Šesták (Bursaspor), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak ( 1. FC Norimberg), Miroslav Stoch (PAOK Solún), Karim Guédé (SC Freiburg), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)

ÚTOČNÍCI: Adam Nemec (1. FC Union Berlín), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Robert Vittek (ŠK Slovan Bratislava)

Náhradníci

BRANKÁR: Matúš Putnocký (FC Nitra)

OBRANCOVIA: Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty), Martin Juhar (SK Slavia Praha)

STREDOPOLIAR: Samuel Štefánik (NEC Nijmegen)

ÚTOČNÍCI: František Kubík (Ergotelis FC), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalsfz.sk

Diskusia

Podobné články