Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Guardiola si rýpol do úhlavného rivala v boji o titul: Ľudia sú radšej, keď zvíťazí Liverpool

LONDÝN - Manchester City sa blíži k zisku štvrtého titulu v najvyššej anglickej futbalovej súťaži za päť rokov. V nedeľu deklasoval Newcastle United v bránke so Slovákom Martinom Dúbravkom 5:0 a na čele tabuľky sa odpútal na tri body od FC Liverpool. V porovnaní s najbližším prenasledovateľom má tri zápasy pred koncom sezóny aj o štyri góly lepšie skóre, ktoré v Anglicku rozhoduje v prípade rovnosti bodov.
Zdroj: 42417
Zdieľajte:

Oba tímy hrajú dvakrát vonku a na záver ročníka nastúpia doma. Liverpool zabojuje na trávniku Aston Villy (10. mája), Southamptonu (17. mája) a bude hostiť Wolverhampton (22. mája). Manchester sa predstaví na pôde Wolverhamptonu (11. mája) a West Hamu (15. mája) a 22. mája privíta Aston Villu. V záverečných troch vystúpeniach sa však musí zaobísť bez trojice dôležitých obrancov. Pre zranenia si už v tejto sezóne nezahrajú Ruben Dias, Kyle Walker ani John Stones. Dias vynútene striedal cez polčas duelu s Newcastlom, nahradil ho 37-ročný Fernandinho, ktorý je na odchode z klubu.

Skóre otvoril i uzavrel Raheem Sterling, medzitým prekonali Dúbravku aj Aymeric Laporte, Rodri a Phil Foden. V 38. minúte slovenský brankár neudržal strelu Ilkaya Gündogan a Laporte zblízka dorazil druhý gól domácich. "Perfektne sme sa oklepali po vypadnutí z Ligy majstrov. V uplynulých dňoch sme držali spolu ako tím, bolo to potrebné. Teraz sa sústredíme, aby sme dobre zakončili sezónu," povedal útočník Jack Grealish. "Citizens" si pripomínajú desiate výročie svojho premiérového titulu v ére Premier League, ktorý získali za dramatických okolností o skóre pred mestským rivalom United. Sergio Agüero rozhodol gólom v nadstavenom čase duelu posledného kola. K šiestej ligovej trofeji za desať rokov môžu po remíze Liverpoolu s Tottenhamom 1:1 dokráčať o čosi pohodlnejšie.

Prečítajte si aj

VIDEO Jürgen Klopp zarmútil každého fanúšika Liverpoolu: Prial by som si, aby to tak nebolo

"Sme bohatší než vy," humorne pokrikovali na domácich fanúšikovia Newcastlu. Nové finančné zázemie zo Saudskej Arábie sa v ich klube zatiaľ mohlo prejaviť len v jednom prestupovom období, v ktorom "straky" získali posily na boj o záchranu. Majitelia z Abú Zabí dotujú City už štrnásť rokov a spravili z neho najúspešnejší tím uplynulého obdobia na domácej scéne. Ani v tomto ročníku sa však anglický šampión nedočkal úspechu v Lige majstrov, keď ho po senzačnom obrate v semifinálovej odvete vyradil Real Madrid.

Všetci podporujú Liverpool

Liverpool si s Realom zahrá 28. mája o svoj siedmy triumf v najprestížnejšej európskej súťaži a podľa Pepa Guardiolu je protežovaný v britských médiách. Tréner City hovoril o údajnej nepriazni verejnosti a novinárov voči jeho tímu v pozápasovom rozhovore a pokračoval aj na tlačovej konferencii. "Všetci v tejto krajine podporujú Liverpool. Má za sebou úžasnú históriu na európskej scéne, ale nie v Premier League, kde zvíťazil raz za tridsať rokov. Nevadí, taká je situácia. Občas niekomu vadíme, ale mňa to nezaujíma. Ľudia sú radšej, keď zvíťazí Liverpool, nie je to problém, je to normálne. Možno má viac fanúšikov vo svete i v Anglicku. Ľudia, ktorí podporujú nás, sa však na nás mohli spoľahnúť aj po vypadnutí z Ligy majstrov," citovala Guardiolu agentúra AP.

Španielskemu koučovi prekáža údajné nahliadanie na "The Reds" ako na významnejší klub. "Mali ste nejaké pochybnosti? Ste fanúšik Liverpoolu, no tak," zareagoval Guardiola na otázku, či ho potešil výkon proti Newcastlu po kolapse v LM. Nevyjadril sa však k informáciám z víkendu o dlhotrvajúcom vyšetrovaní možného porušenia finančných pravidiel zo strany City. Vedenie Premier League podľa nemeckého periodika Der Spiegel už tri roka skúma, či Manchester neposielal ilegálne platby za maloletých hráčov, nenafukoval sponzorské zmluvy a nevyplácal tajne nad rámec kontraktu bývalého trénera Roberta Manciniho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články