Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kováčik: Opäť spájame ľudí

Prezident SFZ žiaril spokojnosťou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jedným z hrdinov sobotňajšieho víťazstva futbalistov Slovenska v macedónskom Skopje (2:0) bol útočník druholigového Unionu Berlín Adam Nemec. Autor gólu podal bojovný výkon, na hrote odviedol obrovský kus roboty a právom si zaslúžil chválu reprezentačného trénera Jána Kozáka. Ten navyše ocenil aj fakt, že Nemec má v klube problémy, nehráva v A-tíme a pomaly sa zberá z neho na odchod.

"Vidieť, že hoci nehráva v klube, tento chlapec robí na sebe poctivo. Nie je možné, aby takýto zápas odmakal takýmto spôsobom, ak by na sebe tvrdo nepracoval. Je neuveriteľné, koľko roboty urobil pre kolektív, ešte aj gól dal. Ale tak to má byť. Išiel som do rizika, ale verím mu, pretože v reprezentácii odvádza stále výborné výkony. A hlavne, v našom spôsobe hry, hráčom, ktorí sú pod ním, on veľmi vyhovuje. Bol by som rád, ak by v zimnom prestupovom období prestúpil do iného mužstva a pravidelne tam hrával, čo by jemu hlavne pomohlo, ale aj reprezentácii," povedal 60-ročný lodivod SR.

V Skopje lídrovi C-skupiny skomplikovali situáciu zranenia Petra Pekaríka či Juraja Kucku, obetavosť a aj kvalita hostí však priniesli ich štvrtý triumf vo štvrtom zápase bojov o EURO 2016 vo Francúzsku. "Nezachytili sme úvod zápasu, súper bol veľmi aktívny. Bolo potrebné to lepšie poukladať, defenzívu sme nerobili tak ako som si predstavoval. Protiútoky boli kvalitné. Pomohol nám prvý gól a ten druhý, ktorý padol po krásnej kontre, ten nás už viac upokojil. Zápas bol ale veľmi náročný. Prišlo zranenie Pekaríka, bolo potrebné reagovať. V polčase som prehovoril Kucku, aby ešte aspoň chvíľu pokračoval, keď sa nedalo ďalej, musel ísť dole. Vedel som, že Vladko Weiss a Miňo Stoch nevydržia tempo celý zápas do konca, nastali trošku problémy a súper nás zatlačil viac ako som si predstavoval. Niekedy sme mali aj šťastie, ako napríklad pri tyčke. Tá obetavosť a bojovnosť hráčov ale bola na úrovni, ustáli sme to a som veľmi šťastný, že sme zápas vyhrali," hodnotil kormidelník SR priebeh duelu.

Vytúžené brehy Francúzska sú síce ešte za obzorom, no kurz je nastavený najlepšie, ako sa len dá a zatiaľ sa Slováci vyhrievajú v slnečnom svite neočakávaného úspechu. Kozák ale stále triezvo zostáva nohami pevne na zemi: "Ja som povedal, že na priamy postup bude potrebných až 24 bodov. To je strašne veľa. Máme 12 bodov, čo je super, ale Ukrajina a Španielsko majú tak silné mužstvá, že oni súperov ako Bielorusko, Macedónsko či Luxembursko porazia. Príde priama konfrontácia doma s Ukrajinou a v Španielsku a vyvíja sa to, že ak chceme priamo postúpiť, musíme skutočne získať 24 bodov. Začiatok je však super. Väčšinou budeme hrať doma, verím, že aj za podpory fanúšikov a nás všetkých sa to podarí a vytvoríme takú dobrú atmosféru, že to chlapci dokážu a budeme sa tešiť."

Aj prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik žiaril po zápase spokojnosťou. "Vynikajúci a výborný výkon. Je to neuveriteľná jeseň, ak by nám to niekto povedal pred kvalifikáciou, povedali by sme, že je blázon. Bol som od začiatku presvedčený, že Kozák je najsprávnejší chlap na tomto mieste," uviedol prvý muž slovenského futbalu, ktorý na otázku, či Slovensko pôjde do Francúzska, odvetil ešte stále diplomaticky: "Až na konci sa rátajú body, máme to dobre rozohrané, uvidíme. Vnímajme to tak, že budeme mať pekné sviatky a koniec roka a musíme urobiť všetko preto, aby sme to v budúcom roku dotiahli do finále. Som rád, že futbal zasa konečne spája ľudí, že sa prebudili. A že v tejto ťažkej dobe im zasa vieme urobiť trochu radosť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články