Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozák: Účasť našich fanúšikov bolo príjemné prekvapenie

Prinášame vám pozápasové vyjadrenia včerajšej výhry.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Boško Gjurovski, tréner Macedónska: "Slováci si sem prišli po tri body, vyhrali, získali ich a ja im gratulujem. Začali sme s dvoma útočníkmi, lebo sme chceli vyhrať. Hlavným faktorom našej prehry bola slabá obrana, kde viacerí jednotlivci nemali sebavedomie. Slovensko nám dalo dva góly v prvom polčase, v druhom sme pokračovali v agresívnej hre, mali viacero šancí, ale nanešťastie sme ich nepremenili. Tento tím má perspektívu, nevzdávame ešte boj o tretie miesto."

Ján Kozák, tréner SR: "Pre nás to bol ťažký zápas, ale taký sme očakávali. Domáci sa zlepšujú od zápasu k zápasu a potvrdili to. Dnes podali najlepší výkon v kvalifikácii. Donútili nás k chybám, utvorili si toľko šancí, ako ešte v kvalifikácii nik proti nám. Ale naši chlapci potvrdili kvalitu, dali gól, keď ho potrebovali dať. A potom sme pridali aj druhý. Som veľmi rád, zvládli sme náročný zápas, no musím pochváliť aj domácich, ktorí odohrali výborné stretnutie. Pre mňa bola účasť našich fanúšikov príjemné prekvapenie. Bolo ich počuť a aj oni prispeli k nášmu víťazstvu. Chcem im poďakovať. Urobili sme im radosť. Verím, že v Žiline príde veľa ľudí a rozlúčia sa s nami v roku, za ktorý si chlapci zaslúžia poďakovať."

Juraj Kucka, autor gólu: "Nebola tá hra úplne najlepšia z našej strany. Ale aj také sú dni. Pomohli nám tie dva góly v prvom polčase, že sme viedli 2:0. Macedónci ukázali, že vedia hrať futbal, a že sú nebezpeční. Mali strašne veľa štandardiek, aj so šťastím sme sa s tým dokázali vyrovnať. Musíme sa j v domácom zápase proti nim budúci rok určite dobre pripraviť a nič nepodceniť."

Adam Nemec, autor gólu: "Jedna vec je, že to máme rozohrané nad očakávanie nás všetkých. Máme 12 bodov. Ale je to stále beh na dlhú trať a je pred nami ďalší rok kvalifikácie. Vieme, že to nepríde samo a budeme musieť tomu ísť naproti. Ja som zostal fakt dosť prekvapený, nepočítal som s tým absolútne. Trošku sme sa s Miňom nepochopili, ja som bežal na zadnú, on to prihral na prvú. Zrazu v momente sa ten obranca pošmykol, ja som si loptu dobre spracoval a relatívne dobre umiestnil, takže som rád, že som chlapcom pomohol k tomuto víťazstvu."

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Dôležité bolo uhrať body a berieme si domov tri, takže lepšie to ani nemohlo byť. Je to skvelé, ale kvalifikácia je ešte dlhá. Dá sa povedať, že máme teraz dobré vyžrebovanie, musíme sa teda pozerať na to. Naozaj tam máme zápasy, v ktorých sa dá spraviť šesť až deväť bodov. To by bolo skvelé."

Martin Škrtel, kapitán SR: "Bolo to ťažké, a hlavne v prvom polčase mi trvalo dlhšie, kým som sa rozbehol. Som rád, že nakoniec sme zvíťazili a hlavné je, že sme aj nedostali gól. Takže sme šťastní."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články