Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozákovci zavŕšili stopercentnú jeseň

V kvalifikácii Slovensko ešte nestratilo ani bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kvalifikácia EURO 2016, C-skupina:

Macedónsko - Slovensko 0:2 (0:2)

Góly: 25. Kucka, 28. Nemec. ŽK: Kostovski - Škrtel. Rozhodoval: Proenca (Port.)

Macedónsko: Pačovski - Ristovski, Šikov, Mojsov, Alioski - Ademi, Demiri (74. Babunski) - Abdurahimi, Stojkov (46. Kostovski), Trajkovski - Velkoski (70. Ivanovski)

Slovensko: Kozáčik - Pekarík (46. Švento), Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka (55. Kiss) - Weiss (78. Ďuriš), Hamšík, Stoch - Nemec

Naši reprezentanti začali aktívne z čoho vyústila aj prvá príležitosť zápasu, ktorú mal po šiestich minútach Hamšík. Jeho pokus o obstrel však minul Pačovskeho bránu. V závere úvodnej desaťminútovky pohrozili aj domáci, k strele sa dostali Velkoski a Abdurahimi, obom však pri zakončení chýbala presnosť. V 16. minúte predviedol druhé zakončenie nášho tímu Tomáš Hubočan, ktorého strela minula tri žrde. V polovici prvého polčasu dostali domáci po Pečovského faule výhodu a Velkoskiho strelu vytesnil Kozáčik efektnou robinzonádou na roh. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo o dve minúty. Prudký, prízemný center Weissa našiel na zadnej žrdi Kucku, ktorý doklepol loptu do odkrytej brány a otvoril skóre. Druhý gejzír slovenskej radosti vypukol na štadióne Filipa II. v 38. minúte. Stoch potiahol loptu po čiare, jeho center prešiel až k Nemcovi, ktorý zblízka prekonal Pačovskeho. Domáci mohli krátko po inkasovanom góle znížiť, Trajkovski z priameho kopu opečiatkoval brvno našej brány. V závere polčasu Macedónci ešte pohrozili strelami z väčšej vzdialenosti, ktoré si ale cestu do siete nenašli a tak Slovensko šlo do šatní s vedením 2:0.

V úvode druhého polčasu boli aktívnejší domáci, ktorý niekoľkokrát skúšali šťastie streleckými pokusmi na Kozáčikovu bránu. Macedónci mali loptu častejšie na kopačkách a v 66. minúte znovu zvonilo brvno, ktoré nastrelil podobne ako v prvom polčase Aleksandar Trajkovski. O dve minúty opäť Trajkovski natiahol strelou z priameho kopu Kozáčika, ktorý loptu vyrazil pred seba a Hubočan ju pred nabiehajúcimi hráčmi odkopol na roh. V 80. minúte sme po spolupráci striedajúcich hráčov mohli súperovi zasadiť knockout, po prihrávke Ďuriša mieril tesne vedľa Kiss. Hoci sa naši v druhom polčase väčšinou bránili, udržali v Skopje čisté konto a do tabuľky si pripísali ďalšie dôležité tri body. Po kvalifikačnej jeseni sme na čele tabuľky s plným počtom bodov.

Ostatné zápasy: Luxembursko-Ukrajina 0:3, Španielsko-Bielorusko 3:0

tabuľka C-skupiny:

1. SLOVENSKO 4 4 0 0 8:2 12

2. Španielsko 4 3 0 1 13:3 9

3. Ukrajina 4 3 0 1 6:1 9

4. Macedónsko 4 1 0 3 4:10 3

5. Bielorusko 4 0 1 3 2:9 1

6. Luxembursko 4 0 1 3 3:11 1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články