Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Fantastická reklama na futbal: Manchester City a Real Madrid písali históriu!

MANCHESTER - Sedemgólovú prestrelku so šťastnejším koncom pre futbalistov Manchestru City priniesol prvý semifinálový duel Ligy majstrov 2021/2022. Anglický tím trikrát v zápase neudržal dvojgólové vedenie a napokon zvíťazil najtesnejším rozdielom 4:3. Šance Realu na postup pred odvetou v Madride (streda 4. mája) udržal vysoko kapitán Karim Benzema, ktorý na Etihad Stadium strelil dva góly hostí.
Zdroj: 42329
Zdieľajte:

Francúzsky útočník zaznamenal v tejto sezóne už 41 presných zásahov v rovnakom počte zápasov a opäť potvrdil, že keď "biely balet" potrebuje, tak sa na naňho môže spoľahnúť. Jeho tím prehrával po dvoch bleskových presných zásahoch Kevina de Bruyneho a Gabriela Jesusa, po polhodine hry však Luka Modrič geniálnym kúskom zvrátil jasný vývoj proti dominujúcemu súperovi. Šmýkačkou vybojoval loptu pre Ferlanda Mendyho, ktorý presne našiel v šestnástke Benzemu a ten prvým dotykom poslal loptu k ľavej žrdi. V 82. minúte zasa chladnokrvne premenil jedenástku a stanovil konečný rezultát. Sedem gólov v semifinálovom zápase Ligy majstrov padlo pritom iba tretíkrát v histórii.

Nikdy sa nevzdávame

"Nikdy sa nevzdávame. Je to už dlhé roky naša dominantná črta. Nezložili sme sa, keď sme prehrávali 0:2 a ani neskôr, keď bolo 1:3 i 2:4. Zakaždým sme sa dokázali zmobilizovať. Tvrdo sme pracovali a výsledkom nášho snaženia sú tri góly v sieti silného súpera. Odveta bude ešte zaujímavá," citovala AFP Benzemu.

Prečítajte si aj

VIDEO Prvé semifinále Manchestru City s Realom Madrid prinieslo sedemgólovú prestrelku

Ancelotti ocenil skvelú reakciu Realu

Tréner rekordného 13-násobného európskeho šampióna Carlo Ancelotti nemohol byť spokojný s tým, ako jeho tím vstúpil do zápasu. "Začali sme zle, horšie sa už snáď ani nedalo. Bránili sme veľmi nedôsledne a inkasovali sme dva rýchle góly. Potom však mužstvo ukázalo skvelú reakciu. Prehra o gól je v poriadku, no uvedomujeme si, že v odvete musíme zlepšiť defenzívnu činnosť. Ak sa nám to podarí, budeme úspešní a vyhráme. Pokiaľ nie, finále bude bez nás," myslí si skúsený taliansky kormidelník, ktorý už v domácom súboji bude môcť počítať so stredopoliarom Casemirom. Brazílčan v prvom súboji chýbal svojmu tímu pre zranenie.

Guardiola o reklame na futbal

Kouč "Citizens" Pep Guardiola sa po dueli dvoch gigantov rozplýval, označil ho za skvelú reklamu na futbal. "Nik sa nemôže sťažovať, že by si tento fantastický zápas neužil. Nechýbalo mu nič, bolo tam vysoké nasadenie, kvalitné výkony hráčov oboch tímov a v neposlednom rade góly. Gratulujem Carlovi a jeho mužstvu za to, že prispeli ku skvelému predstaveniu. Zároveň chcem vyzdvihnúť mojich hráčov. Som hrdý a nesmierne šťastný, v akom svetle sa prezentovali. Vyhrali sme, no stále sme iba v polovici. S rovnakým prístupom musíme ísť do Madridu, kde sa tiež pokúsime zvíťaziť," vyhlásil Guardiola, ktorý ako tréner doviedol FC Barcelona dvakrát k triumfu v Lige majstrov (2009, 2011). So svojím súčasným tímom bol najbližšie k zisku trofeje vlani, vo finále však City prehrali 0:1 s ligovým rivalom Chelsea Londýn.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články