Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Srbi bez trénera, Advocaat skončil

Tréner srbskej futbalovej reprezentácie Dick Advocaat ukončil svoje pôsobenie vo funkcii po domácej prehre 1:3 s Dánskom v piatkovom súboji kvalifikácie EURO 2016.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Od dnešného dňa, soboty 15. novembra 2014, Dick Advocaat už nie je trénerom Srbska," píše sa na stránke Srbskej futbalovej federácie (FSS), ktorá rozviazala kontrakty aj s jeho asistentmi.

Podľa FSS sa tak Advocaat rozhodol, pretože on a jeho tím nedokázali pozdvihnúť sebadôveru mužstva. "Ten tlak na mužstvo bol príliš veľký. Čelil som problému, ktorý som nevedel vyriešiť," povedal tréner.

Advocaat uvažoval o rezignácii hneď po zápase. "Bol to prvý otrasný zápas, odkedy som trénerom Srbska. Ak niekto nesie zodpovednosť za výkon a výsledok, tak som to ja. Budem uvažovať, čo ďalej. Nevylučujem, že podám rezignáciu. Keď som sem prichádzal, veril som, že môžeme postúpiť. Teraz sa naša situácia poriadne skomplikovala, sme pod tlakom," uviedol Advocaat na pozápasovej tlačovej konferencii.

Srbi tak majú na konte stále iba jedno víťazstvo, ale ani za to októbrové kontumačné nad Albánskom 3:0 sa im tri body do tabuľky po výtržnostiach v Belehrade nepočítajú. Okrem toho pod Advocaatom, ktorý viedol tím len štyri mesiace, zaznamenali dve remízy a jednu prehru.

Podľa miestnych médií by mal viesť tím v utorňajšom prípravnom zápase s Gréckom tréner "dvadsaťjednotky" Radovan Čurčič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články