Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

DAC má za transparent fanúšikov uzavreté tribúny

Zaplatiť musí aj pokutu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda budú musieť najbližší domáci zápas vo Fortuna lige odohrať na čiastočne uzavretom štadióne a navyše klub zaplatí pokutu 1000 eur. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) takýmto spôsobom potrestala klub zo Žitného ostrova za nevhodný transparent dunajskostredských fanúšikov v ligovom stretnutí so Senicou (3:0). O trestoch informovala DK v sobotňajšej úradnej správe SFZ.

Podľa verdiktu disciplinárky musia usporadatelia na štadióne v Dunajskej Strede v zápase 18. kola Fortuna ligy FC DAC 1904 – FK Dukla Banská Bystrica uzatvoriť kryté tribúny B1, B2 a nekryté tribúny B1 a B2. DK zobrala na vedomie stanovisko k stretnutiu a rozhodla sa uložiť domácemu klubu pokutu 1000 eur.

Počas duelu DAC - FK Senica sa na tribúnach dunajskostredského štadióna objavil transparent s textom "Danke - Grazie 1938. Nov. 2.". V tento deň rozhodla prvá Viedenská arbitráž o odtrhnutí južných častí Slovenska a ich pridelení k Maďarsku. Transparent bol podľa slovenských zákonov zakázanou podporou a propagandou fašistického režimu. Samotný klub i Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán Fortuna ligy tento skutok tvrdo odsúdili.

"FC DAC 1904 Dunajská Streda sa s plnou vážnosťou dištancuje od transparentu, ktorý bol v sobotu (1. novembra 2014) rozvinutý počas ligového zápasu FC DAC 1904 – FK Senica. Transparent nemá nič spoločné s našou víziou moderného európskeho futbalu so všetkým čo k nemu patrí, ktorá je identická s aktuálnymi gestami UEFA proti intolerancii. FC DAC 1904 Dunajská Streda je futbalový klub s bohatou históriou. V rámci doterajšej existencie od roku 1904 bol účastníkom maďarských, česko-slovenských a slovenských futbalových súťaží. Spoločným menovateľom pre všetky obdobia vždy bola a je radosť z futbalu bez snahy o prezentáciu politických či iných gest jednotlivcov alebo skupín. Nemáme záujem podporovať jednotlivcov ani skupiny, ktoré sa na úkor futbalu snažia vnášať na štadióny propagáciu radikálnych myšlienok, ktoré sú v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami," uvádza sa v oficiálnom stanovisku FC DAC 1904.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články