Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Úžasná odvaha a nevyčerpateľný bojový duch: Za Ukrajinu bojuje aj víťaz Zlatej lopty!

ODESA - Ďalšia veľká športová osobnosť sa pripojila k ukrajinskej armáde.
Zdroj: 42195
Zdieľajte:

Bývalý ukrajinský útočník a víťaz Zlatej lopty z roku 1986 Igor Belanov sa pripojil k armáde v boji proti Rusku. Rozšíril tak rady športovcov, ktorí neváhali pomôcť svojej vlasti v najťažšom období histórie.

Víťaz Zlatej lopty 1986 sa pripojil k ukrajinskej armáde

Belanov vyhral osem titulov s Dynamom Kyjev, pôsobil aj v Nemecku v kluboch Borussia M´gladbach a Eintracht Braunschweig v 80-tych a 90-tych rokoch.

Aktuálne 61-ročný bývalý skvelý útočník je jedným z troch Ukrajincov, ktorí získali Zlatú loptu. Pred ním sa to podarilo Olegovi Blochinovi (1975) a po ňom Andrijovi Ševčenkovi (2004).

Prečítajte si aj

Konflikt v pohárovom dueli vyvrcholil útokom: Chytil ma pod krk, musel som sa brániť

Belanov pridal na sociálnu sieť facebook niekoľko fotografií seba s členmi ukrajinskej armády a zbraňou v ruke. „Úžasná odvaha a nevyčerpateľný bojový duch," napísal v popise. „Toto všetko a ešte oveľa viac charakterizuje našich vojakov. Sme s vami."

Rodák z ukrajinskej Odesy odohral za reprezentáciu Sovietskeho zväzu 33 zápasov a strelil v nich osem gólov. V reprezentácii debutoval v roku 1985. O rok neskôr získal prekvapujúco Zlatú loptu po tom, čo pomohol Dynamu Kyjev vyhrať PVP (finálová výhra s Atleticom Madrid 3:0).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články