Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľká reforma v Lige majstrov? Po kritike plánovanej Superligy dostala UEFA nový návrh!

LONDÝN - Členovia Európskej asociácie klubov (ECA) podali návrh Európskej futbalovej únii (UEFA), aby sa do Ligy majstrov kvalifikovali dva kluby na základe koeficientu výsledkov z predchádzajúcich piatich rokov.
Zdroj: 42106
Zdieľajte:

Podľa denníka Guardian by sa tak do elitnej európskej súťaže mohli dostať aj tímy, ktoré v národných ligách nesplnili kritériá a skončili na priečkach zaručujúcich účasť v Európskej lige či víťazi pohárov. ECA prišla s návrhom rok po tom, čo stroskotal plán skupiny najväčších európskych klubov založiť Superligu. Návrh postúpiť do LM na základe koeficientu predošlých výsledkov však figuroval už v pôvodnom pláne na rozšírenie súťaže, ktorý vlani schválila UEFA.

Prečítajte si aj

VIDEO Taliani si spravili hanbu nielen na ihrisku! Namiesto odchodu so cťou takýto hnus

Po kritike plánovanej Superligy ale UEFA uviedla, že reforma súťaže sa môže upraviť. Prezident organizácie Aleksander Čeferin vyhlásil, že reforma by znamenala viac miest pre kluby z "menších či stredných líg". Proti kvalifikácii na základe koeficientu vystupuje organizácia European Leagues i množstvo fanúšikovských skupín.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články