Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Mancini po šokujúcom fiasku Talianska: Ťažko sa mi hovorí aj o iných veciach, najbližšie dni to bude náročné

BRATISLAVA - Tréner Roberto Mancini uviedol, že kým vlani v lete prežíval najväčšiu radosť z futbalu, po štvrtku prežíva svoje najväčšie sklamanie.
Zdroj: 41223
Zdieľajte:

Futbalisti Talianska senzačne prehrali vo štvrtkovom semifinále baráže so Severným Macedónskom 0:1 a MS v Katare tak budú bez úradujúcich majstrov Európy. Mancini po zápase povedal, že ak treba hľadať vinníka, je iba jeden. On sám.

Pre Talianov hralo pred a počas zápasu viacero vecí. Štadión Renza Barbera v Palerme mohol byť zaplnený do posledného miesta. V Taliansku sa tak stalo po prvý raz od vypuknutia pandémie koronavírusu. Mancini postavil do ofenzívy trojicu Berardi, Insigne a Immobile, v strede poľa hrali Barella, Verratti a Jorginho. Pred brankárom Donnarummom operovali Bastoni, Florenzi, Emerson a Palmieri. Pred 34.129 divákmi mali domáci aj prvú šancu, ale Berardi ju nepremenil. Hostia sa v prvom polčase nedostali takmer k ničomu.

V druhom polčase prišla prvá zmena zo strany Manciniho v 64. minúte. Raspadori nahradil Insigneho, neskôr prišli aj Tonali a Pellegrini, z ihriska išli dolu Barella a Immobile. Ani tieto zmeny nepriniesli zmenu bezgólového stavu a domáci tréner v 90. minúte poslal na ihrisko Chielliniho a Joaa Pedra. O dve minúty neskôr však prišla v nadstavenom čase studená sprcha po góle Aleksandara Trajkovského, ktorý paradoxne hrával v Taliansku za Palermo.

Po zápase bol tréner "squadry azzuri" veľmi sklamaný, ale svoj tím pochválil: "Môžem povedať, že vlani v lete som prežíval najväčšiu športovú radosť, teraz zasa najväčšie sklamanie. Ťažko sa mi hovorí a hovorí sa mi ťažko aj o iných veciach. V najbližších dňoch to bude náročné. Ale milujem týchto chlapcov viac ako vlani. Za uplynulé tri roky hrali veľmi dobre, zaslúžene vyhrali majstrovstvá Európy."

Prečítajte si aj

VIDEO Majstri Európy šokovali futbalový svet: Taliansko bude chýbať na MS 2022 v Katare!

Vystrelili 40-krát, súper iba dva razy

Balkánsky tím hral húževnato, Trajkovski napokon prekonal brankára strelou z diaľky. Štvornásobní majstri sveta sa na MS nezúčastnia druhýkrát po sebe a celkovo štvrtýkrát v histórii. "Vystrelili sme štyridsaťkrát, oni dvakrát. Mali sme veľa príležitostí a nepremenili sme ich. Inkasovať gól v 92. minúte... Muselo to takto dopadnúť a ani neviete prečo. V každom prípade tento neúspech nemá nič spoločné s nikým iným ako so mnou. Sú to silní hráči, ktorí budú robiť dobro talianskeho futbalu. Ak existuje vinník, som to ja, nie oni a dokonca ani federácia. Som tréner a keď to vo futbale nejde dobre, tréner je prvý, kto nesie zodpovednosť. Veľmi tým trpím. Vyhrali sme európsky šampionát a dosiahli veľa víťazstiev v sérii. Žiaľ, títo chlapci budú musieť pozerať MS iba z diaľky. Niečo nie je v poriadku, ale ani neviem prečo. A ani neviem, prečo sme hrali play off a nepostúpili sme priamo," citoval Manciniho portál calciomercato.com. Jeho zverenci zahrávali až 16 rohových kopov, kým súper nemal k dispozícii ani jeden. Z talianskej "strelnice" však prešlo do priestoru bránky iba päť pokusov a až 16 bolo zblokovaných.

Severomacedónci zabojujú vo finále baráže na budúci utorok 29. marca na pôde Portugalska o svoju premiérovú účasť na majstrovstvách sveta. Po ich triumfe zaplavili námestie v hlavnom meste Skopje fanúšikovia a oslavovali dlho do noci. Ich ďalší súperi potvrdili úlohu favorita v zápase proti Turecku. Viedli v polčase po presných zásahoch Otavia a Dioga Jotu, v 65. minúte sa podarilo na 1:2 znížiť po pase Cengiza Ündera z hranice malého vápna Burakovi Yilmazovi. Tridsaťšesťročný futbalista však o 20 minút neskôr nevyužil obrovskú príležitosť na vyrovnanie, keď nepremenil pokutový kop. Skóre kozmeticky upravil v nadstavenom čase Matheus Nunes. "Nebol som z tímu sklamaný, ale nemôžeme si dovoliť poľaviť. Zápas sme mali pod kontrolou, potom sme nechali súpera hrať. Hráči nie sú stroje a v takomto tempe nemohli hrať celý zápas. Vytvorili sme si viacero šancí, nedali sme gól na 3:0, to sa vo futbale stáva. Ale odpovedali sme veľmi dobre. Ale keby Turci premenili penaltu, mohlo to byť pre nás ťažké," citoval web uefa.com trénera Portugalcov Fernanda Santosa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články