Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hrával s Henrym či Bergkampom: Ex-hviezda Arsenalu bojuje za svoju vlasť: Rusov sa nebojím, lebo oni sa boja nás!

KYJEV - Bývalý spoluhráč Bergkampa či Henryho z Arsenalu teraz bráni na Ukrajine svoju vlasť. Rusov sa nebojím, pretože oni sa boja nás!
Zdroj: 42081
Zdieľajte:

Oleg Lužnyj ďalšou známou osobnosťou zo športového prostredia, ktorá sa priamo aktívne zapája do obrany Ukrajiny proti agresorovi z Ruska.

Lužnyj patrí medzi najznámejších ukrajinských futbalistov. Dôrazný obranca pôsobil v Arsenale Londýn v slávnych časoch po boku hviezd ako Thierry Henry, Dennis Bergkamp či Frederik Ljungberg.

Krásna pocta od Arsenalu

Bývalý klub si na Lužneho spomenul a pred zápasom s Leicesterom vyvesil v kabíne jeho dres.

Počul som o tom a začal som sa na ten zápas pripravovať. Bolo to pre mňa milé prekvapenie. Chcel by som Arsenalu za podporu poďakovať. Za seba aj za moju vlasť. Ďakujem všetkým ľuďom v Británii a britskej vláde za pomoc," uviedol 53-ročný Lužnyj pre Sky Sports.

Rozhodovanie o tom, či sa aktívne zapojiť do obrany Ukrajiny, u neho nebolo ťažké.

„Bolo to jednoduché rozhodnutie. Milujem túto krajinu. Chcem bojovať so svojimi priateľmi a brániť svoju vlasť pred ruskou armádou. Každý musí bojovať za svoju krajinu," vyhlásil odhodlane.

Prečítajte si aj

Rozhnevala ich kandidatúra agresora? Médiá píšu o vylúčení Ruskej futbalovej únie z UEFA!

Ako vyzerá jeho činnosť na Ukrajine?

Ukrajinu bráni množstvo známych osobností zo športového sveta. Ako napríklad bratia Kličkovci, boxer Usyk, tenisti Stachovskij či Dolgopolov, tréner Šerifu Tiraspoľ Vernnydub a podobne. Lužnyj prezradil, čo konkrétne je náplňou jeho práce.

„Máme skupiny so šiestimi ľuďmi a policajtmi. Prechádzame určité územia, dvanásť hodín, každé dva-tri dni. Je to náročné, ale som v poriadku," uviedol.

Bývalý hráč aj tréner Dynama Kyjev naposledy pracoval ako kouč tímu Simferopoľ. Teraz má ale úplne iné starosti ako futbal. Odhodlanie však nestráca.

„Neviem, kedy zase uvidím svoju rodinu. Keď táto vojna skončí, až vyhráme, tak si urobíme veľkú párty. Neviem, či sa čoskoro dočkáme mieru, situácia nie je pod kontrolou. Nevieme, čo má Putin vo svojom mozgu. Ale nepanikárime. Sme vnútorne silní. Nebojím sa Rusov, pretože Rusi sa teraz boja nás!"

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sky Sports

Diskusia

Podobné články