Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Kouč Chelsea o ceste na odvetu Ligy majstrov: V najhoršom prípade nás odveziem v sedemmiestnom aute

BRATISLAVA - Futbalisti Chelsea Londýn sú napriek sankciám zo strany britskej vlády v pozícii favorita na postup do štvrťfinále Ligy majstrov.
Zdroj: 42025
Zdieľajte:

Obhajca trofeje má pred stredajšou osemfinálovou odvetou na ihrisku OSC Lille náskok 2:0 z prvého duelu. Juventus Turín sa bude chcieť doma proti Villarrealu vyhnúť tretiemu vypadnutiu v tejto fáze súťaže za sebou, v prvom zápase na španielskej pôde sa zrodila remíza 1:1.

Dva dni po prvom stretnutí Chelsea s Lille na Stamford Bridge, ktorý gólmi v prospech domácich rozhodli Kai Havertz a Christian Pulišič, sa začala ruská invázia na Ukrajinu s výraznými dôsledkami pre anglický klub. Vyústili do sankcií voči jeho majiteľovi, ruskému oligarchovi Romanovi Abramovičovi a hoci tie nemajú priamy vplyv na pokračovanie Chelsea v súťažiach a tréningovom procese, klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na 20.000 libier. To vyvolalo otázky o presune londýnskeho klubu do Francúzska, hoci podľa klubu bola časť nákladov na odvetu splatená už pred uvalením sankcií. "Pre nás sa toho príliš nezmenilo, skôr sa to dotklo ľudí v klube, ktorí organizujú cestu napríklad teraz do Lille," povedal kouč Thomas Tuchel a v súvislosti s obmedzeným rozpočtom o ceste do Lille povedal: "Podľa mojich informácií letíme lietadlom a aj sa ním vrátime. Ak nie, pôjdeme vlakom a ak nie, tak autobusom. V najhoršom prípade nás odveziem v sedemmiestnom aute. Naozaj to urobím, aby sme sa tam dostali."

Tuchel sa v odvete musí zaobísť bez zraneného Bena Chilwella, otázni sú Reece James (svalové zranenie), Cesar Azpilicueta (choroba) a Callum Hudson-Odoi (problémy s nohou). Chelsea ťahá štvorzápasovú víťaznú šnúru, pred odvetou sa naladila ligovým víťazstvom nad Newcastlom, hoci Havertz o tom rozhodol až v úplnom závere. Francúzskemu šampiónovi bude doma chýbať portugalský stredopoliar Renato Sanches, ktorý sa zranil v piatkovom ligovom súboji proti St. Etienne (0:0). Lille inkasovalo v uplynulých šiestich dueloch iba dva góly, práve v zápase s Chelsea, väčšie problémy má v ofenzíve, kde niekdajšiu formu hľadá top kanonier Jonathan David. Doma však prehralo iba v jednom z predchádzajúcich 17 vystúpení.

Prečítajte si aj

VIDEO Fanúšikovia Chelsea dostali ultimátum: Musia skončiť s týmito neprijateľnými prejavmi!

Juventus sa chce po troch rokoch opäť dostať medzi elitnú osmičku v Lige majstrov. V súťažnom zápase vyšiel naprázdno naposledy pred viac ako dvoma mesiacmi, odvtedy neprehral 12 (8-4-0) stretnutí za sebou. V predchádzajúcich 21 súbojoch ho zdolal iba milánsky Inter v talianskom Superpohári. "Stojí proti nám silný súper, ale musíme si ísť pre postup a máme na to, aby sme ho dosiahli. Keď bude treba, aj po 120 minútach hry a rozstrele," povedal podľa agentúry AFP tréner Juventusu Massimiliano Allegri. Ak by došlo až k jedenástkovému rozuzleniu, domáci sa spoliehajú na brankára Wojciecha Szczesného, ktorý v Serii A zneškodnil tri penalty za sebou. Juventus naposledy v lige zdolal Sampdoriu 3:1 aj vďaka dvom gólom Alvara Moratu. Domáci dúfajú, že k dispozícii po menších zraneniach budú kapitán Giorgio Chiellini, jeho spoluhráč z obrany Leonardo Bonucci a útočník Paulo Dybala. Dlohodobo mimo hry sú Federico Chiesa a Weston McKennie. Zdravotné problémy v tíme Villerrealu hlásili Raul Albiol, Etienne Capoue, Gerard Moreno a Juan Foyth. "Favoritom na postup je jednoznačne Juventus, my sa pokúsime mu situáciu neuľahčiť," konštatoval tréner španielskeho tímu Unai Emery po víkendovej ligovej výhre nad Celtou Vigo 1:0. Rozhodol o nej gólom Dani Parejo.

odvety osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 - STREDA 16. marca /21.00 SEČ/:

OSC Lille - Chelsea Londýn /prvý zápas 0:2, rozhodca: Davide Massa (Tal.)/

Juventus Turín - CF Villarreal /prvý zápas 1:1, rozhodca: Szymon Marciniak (Poľ.)/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články