Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nahradí Slovensko v baráži o MS 2022 Rusko? FIFA rozhodla

ŽENEVA - FIFA rozhodla, ako vyrieši baráž o MS 2022 po stiahnutí Ruska. Nahradí ho Slovensko?
Zdroj: 41927
Zdieľajte:

Rusko bolo vyradené pre konflikt na Ukrajine z baráže o postup na MS 2022. Otázne bolo, ako FIFA túto situáciu vyrieši. Jednou z alternatív bolo, že Rusov v baráži nahradí Slovensko, ktoré v kvalifikácii skončilo hneď za ruským tímom.

Slovensko Rusov v baráži nenahradí, automatický postup Poľska

„Je to jedna z možností. Do toho ešte môže vstúpiť poradie v Lige národov. Tých ukazovateľov je tam teda viac. O tom rozhodne FIFA a UEFA. My komunikujeme a snažíme sa zistiť, aká je situácia, ale rozhodnutie o podobe baráže ide mimo nás, pričom nevieme ani to, v akom časovom horizonte sa rozhodne,“ uviedol prezident SFZ Ján Kováčik pre Nový Čas.

FIFA sa napokon rozhodla nehľadať náhradu za vyradené Rusko a Poľsko tak automaticky postupuje do finále baráže o MS 2022, informuje o tom poľský Przeglad Sportowy s odvolaním sa na zdroj z prostredia poľského futbalového zväzu.

Prečítajte si aj

FOTO V Slovnaft Cupe už ide do tuhého: Žreb určil štvrťfinálové dvojice

FIFA ešte oficiálne neoznámila svoje rozhodnutie, no stane sa tak v piatok 4. marca, dodáva zdroj. Poľsko si vo finále baráže počká na svojho súpera, ktorý vzíde z dvojice Švédsko - Česko.

Okrem nahradenia Ruska Slovenskom zvažovala FIFA viacero alternatív, ako vyriešiť baráž po vyradení ruského tímu. Jednou z možností bolo usporiadať miniturnaj s Českom, Švédskom a Poľskom. Táto možnosť však stroskotala z logistických a termínových dôvodov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Przeglad Sportowy, Nový Čas

Diskusia

Podobné články