Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mladíci si poradili aj s Azerbajdžanom

Po včerajšom víťazstve našej devätnástky nad Slovinskom uspeli Slováci aj v dnešnom zápase, keď nastrieľali do siete súpera až štyri góly.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov má po dvoch vystúpeniach na turnaji 4. skupiny I. fázy kvalifikácie ME 2015 na konte plný počet 6 bodov a istotu postupu. V stredu si zverenci trénera Milana Malatinského poradili v maďarskom Dunaújvárosi s Azerbajdžanom presvedčivo 4:1, góly víťazov zaznamenali Filip Lesniak, Jakub Hromada, Tomáš Vestenický a Miroslav Káčer.

Turnaj ukončia Slováci duelom s domácim Maďarskom v sobotu 15. novembra o 13.00 h a bez ohľadu na výsledok obsadia v tabuľke 4. skupiny prvú priečku. V prvom vystúpení zvíťazila SR 19 v pondelok nad rovesníkmi zo Slovinska 2:1, hoci hrala od 11. minúty bez vylúčeného Attilu Vargu. Druhé je so ziskom dvoch bodov Maďarsko. Šancu zabojovať o postup ešte majú aj Slovinsko a Azerbajdžan, ktorí vydolovali z dvoch zápasov len jeden bod.

Do II. fázy, tzv. Elite Round postúpia prví dvaja z trinástich kvalifikačných skupín a najlepší tím z tretieho miesta. Spolu so šesťnásobným majstrom Európy Španielskom v tejto kategórii, ktoré priamo nasadili do Elite Round, vytvoria postupujúci sedem štvorčlenných skupín, ktorých víťazi postúpia na finálový turnaj do Grécka budúci rok.

Slovensko 19 - Azerbajdžan 19 4:1 (1:0)

Góly: 41. Lesniak, 52. Hromada (z 11 m), 68. Vestenický, 86. Káčer - 50. Nasirov (z 11 m). Rozhodoval: Hacmon (Izr.), ŽK: Čmelík, Kupec, Káčer - Chakimov, ČK: 81. Chakimov (Azerb.) po druhej ŽK

zostava SR 19: Rodák - Kadlec, Kružliak, Vavro, Kupec - Hromada - Čmelík (90. Vlček), Káčer (87. Bénes), Lesniak, Špalek - Vestenický (79. Polievka)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články