Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnavská City Arena rastie do krásy

Trnavská futbalová City Arena rastie každým dňom.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Do jej priestorov postupne zavádzajú prípojky na vzduchotechniku, pod tribúnami stavajú priečne múry, budujú miesta pre bufety či toalety, tmelujú špáry medzi jednotlivými dielcami, na južnej tribúne vyrovnávali podlahu. O priebehu prác informovala oficiálna stránka Spartaka Trnava, ktorý bude na štadióne hrávať svoje domáce zápasy.

Ukončenie výstavby je naplánované na záver augusta 2015. Spartak Trnava k tomuto termínu intenzívne vyvíja aktivity smerujúce k slávnostnému aktu otvorenia nového štadióna. "Andeli" už medializovali, že oslovia slávny Ajax Amsterdam so žiadosťou o odohranie prípravného zápasu pri príležitosti budúcoročného otvorenia arény. Na slávnostný akt pozvú predstavitelia City Areny viacero významných hostí, medzi nimi aj emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka, ktorý v Trnave donedávna slúžil. Zároveň ho požiadajú o zváženie možnosti, aby sa stal krstným otcom tohto projektu.

"CITY ARENA je najvýznamnejšia investícia v krajskom meste Trnava, ktorá vyrastá na mieste technicky zastaraného futbalového štadiónu Antona Malatinského. Hlavným cieľom výstavby je prepojenie nadšenia zo športového zážitku s príjemným nakupovaním a relaxom v komfortnom prostredí. Primárnym zámerom je však vybudovať štadión, ktorý spĺňa všetky kritériá UEFA pre hranie medzištátnych zápasov a bude slúžiť aj pre kultúrno-spoločenské akcie. CITY ARENA ponúkne 19-tisíc miest pre športových fanúšikov, 28-tisíc štvorcových metrov obchodných priestorov, 600 miest v kino-multiplexe a tisíc parkovacích miest v suteréne objektu," píše sa v správe o objekte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články