Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FC Barcelona ho brala ako nástupcu Xaviho, mal 100-miliónovú výstupnú klauzulu: Lanári ho slovenská reprezentácia!

BRATISLAVA - Nová posila pre slovenskú reprezentáciu? Záujem o hráča, ktorého Barcelona brala ako nástupcu Xaviho a mal 100-miliónovú výstupnú klauzulu!
Zdroj: 41827
Zdieľajte:

Kto je Ludovit Reis?

21-ročný futbalista, defenzívny stredopoliar, ktorý sa narodil slovenským rodičom v Holandsku. Svojho času ho FC Barcelona považovala ako nástupcu fenomenálneho Xaviho. Kúpila ho za 3,25 milióna eur z Groningenu.

S Barcelonou podpísal v roku 2019 zmluvu na tri roky s dvojročnou opciou. Katalánci si sľubovali od neho veľa, svedčí o tom výkupná klauzula stanovená na závratných 100 miliónov eur.

Spočiatku hrával za barcelonskú rezervu, následne pôsobil v nemeckom druholigovom Osnanbrucku. Odtiaľ putoval do Hamburgu. V tíme z prístavného mesta hráva v základnej zostave a bojuje o postup do Bundesligy, aktuálne Hamburg stráca jeden bod.

Reis hráva za holandskú dvadsaťjednotku, no podľa informácií portálu šport.sk sa o neho zaujíma slovenská reprezentácia. Tým, že má slovenských rodičov a ešte neštartoval za holandské áčko, môže papierovo nastúpiť za Slovensko.

Slovenská reprezentácia potvrdila záujem

„Momentálne situáciu okolo Ludovita Reisa ešte len vyhodnocujeme. Skautujeme ho už dlhšiu dobu, ale s hráčom som sa doteraz osobne nestretol. Momentálne zisťujeme jeho stanovisko, či by chcel reprezentovať Slovensko. Je to zásadné stanovisko v jeho živote, takže to momentálne prehodnocuje aj on sám. Ak k rozhovoru dôjde, budeme fanúšikov určite informovať,” vyhlásil reprezentačný tréner Štefan Tarkovič pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Cristiano Ronaldo zbožňovaný aj v Číne: Je pocta získať ocenenie štvrtý rok za sebou

V podobnom duchu sa vyjadril aj asistent Marek Mintál, ktorý priznal záujem, no otázkou je, či Ludovit Reis má záujem o reprezentáciu krajiny svojich rodičov.

„Ludovit je veľmi zaujímavý a talentovaný hráč. Ak sa nám ho podarí presvedčiť, potom bude samozrejme ihneď témou pre náš seniorský výber," uviedol Mintál pre portál mopo.de.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: mopo.de, sport.sk

Diskusia

Podobné články