Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Moyes bude trénovať v Primera Division

Španielsky futbalový klub Real Sociedad San Sebastian angažoval na post hlavného kouča Davida Moyesa.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Španielsky futbalový klub Real Sociedad San Sebastian angažoval na post hlavného kouča Davida Moyesa, ktorý tak má šancu oživiť svoju trénerskú kariéru po neúspešnom pôsobení v Manchestri United. Vedenie aktuálne 15. tímu Primery Division podpísalo s 51-ročným Škótom zmluvu do 30. júna 2016.

Ako informovala oficiálna internetová stránka klubu, nového kormidelníka by malo vedenie predstaviť verejnosti v utorok spoločne s jeho asistentmi. Moyes nahradil na lavičke Jagobu Arrasateho, ktorý sa v nedeľu predčasne rozlúčil s baskickým tímom. Pod jeho vedením zvíťazil Real iba v jedinom z úvodných desiatich stretnutí nového ročníka najvyššej španielskej súťaže. Dočasní tréneri doviedli San Sebastian v nedeľu k víťazstvu 2:1 nad úradujúcim majstrom Atleticom Madrid.

Pre Moyesa to bude prvý angažmán od aprílového vyhadzovu na Old Trafforde. Bývalý úspešný tréner Evertonu nedokázal v Manchestri nadviazať na prácu svojho predchodcu Sira Alexa Fergusona a v minulej sezóne Premier League nepostúpil s mužstvom do európskych pohárov, čo viedlo k jeho prepusteniu.

Okrem Moyesa mali funkcionári Realu Sociedad vyhliadnutého na uvoľnený post aj bývalého kouča West Bromwichu Albion a Betisu Sevilla Pepeho Mela, napokon však uprednostili škótskeho trénera.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články