Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Majster sveta z roku 1990 má o českom kanonierovi jasno: Je na rovnakej úrovni ako Haaland či Lewandowski

LEVERKUSEN - Rudi Völler, športový riaditeľ Bayernu Leverkusen, sa pustil do odvážneho porovnania. Podľa neho je český reprezentačný útočník Patrick Schick, na rovnakej úrovni ako Erling Haaland a Robert Lewandowski. Všetci traja sú potom podľa neho aktuálne najlepšími futbalovými útočníkmi.
Zdroj: 39820
Zdieľajte:

Útočník Bayernu Leverkusen Patrick Schick okupuje druhú priečku medzi strelcami nemeckej Bundesligy s osemnástimi strelenými gólmi v sedemnástich zápasoch. Pred ním je „len“ Robert Lewandowski, niekoľkonásobný kráľ strelcov s dvadsaťtri gólmi. Pódium uzatvára na treťom mieste Erling Haaland so šestnástimi presnými zásahmi.

„Či je podľa mňa Patrick Schick svetovým útočníkom spoločne s Robertom a Erlingom? Stačí sa predsa pozrieť na bundesligové štatistiky,“ tvrdí Völler. Sám počas svojej bohatej kariéry nastrieľal v nemeckej lige 132 gólov a v roku 1990 bol súčasťou reprezentačného tímu, ktorý vyhral Majstrovstvá sveta, patrí teda medzi najpovolanejších z tých, kto by mohol posudzovať útočnú kvalitu hráčov.

„Na poslednom európskom šampionáte nastrieľal rovnako gólov ako Cristiano Ronaldo a už tým vstúpil do sveta najlepších kanonierov. V tohtoročnej sezóne je ale ešte lepší. Má množstvo kvalít, ktoré robia útočníkov výnimočnými. Je parádny v hre hlavou, vlastne je z tých troch najlepší. Je neuveriteľne pokojný a jeho ľavačka je fantastická. Patrick je útočník, ktorý dokáže podržať loptu a skvele to s ňou vie.“

Od chvíle, čo Patrick Schick nazrel do nemeckej ligy a usadil sa okľukou cez Lipsko v Leverkusene, stihol nastrieľať za svoj súčasný tím 31 gólov, z toho šestnásť v jesennej časti tejto sezóny. Ďalšími dvoma presnými zásahmi v jarnej časti sa postaral Patrick o prekonanie českého rekordu v nastrieľaných góloch. Držiteľom rekordu boli až do tejto doby Pavel Kuka a Ján Koller, ktorí zhodne obaja nastrieľali šestnásť gólov.

Kto vie? Ak by Patrick Schick nevynechal tri ligové zápasy, možno by mal ešte lepšiu východiskovú pozíciu pri pokuse zosadiť Roberta Lewandowského z trónu. A bez ohľadu na to, ako dopadne strelecké zápolenie, Rudi Völler má jasno. „Trio takýchto útočníkov máme iba v Bundeslige. Nie sú ani v Anglicku, ani v Španielsku, ani v Taliansku.“

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články