Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Obrovská tragédia na Africkom pohári národov: Niečo podobné sa už nikdy nesmie zopakovať

YAOUNDÉ - Prezident Africkej futbalovej konfederácie (CAF) Patrice Motsepe prisľúbil promptné vyšetrenie tragédie, pri ktorej v pondelok na Africkom pohári národov v Kamerune zahynulo najmenej osem ľudí.
Zdroj: 41633
Zdieľajte:

Tí prišli o život v tlačenici pred osemfinálovým duelom domácej reprezentácie s Komorami (2:1) na štadióne na predmestí hlavného mesta Yaoundé.

Niet ospravedlnenie pre to, čo sa stalo

Prvé výsledky vyšetrovania chce CAF zverejniť v piatok. Motsepe tiež potvrdil, že organizátori uvažujú preložiť nedeľný štvrťfinálový duel zo Stade d'Olumbe, kde sa tragédia odohrala, na ďalší štadión v meste Ahmadou Ahidjo stadium. "Niet ospravedlnenia pre to, čo sa stalo. Musíme prevziať zodpovednosť, keď ľudia zomreli a utrpeli zranenia. Za zatvorenými dverami budeme veľmi tvrdí pri šetrení, už sme o tom rokovali. Chceme tiež vidieť brány, kde prišli ľudia o život. Mali byť otvorené a z dosiaľ nevysvetliteľných príčin boli zavreté. Ak by boli voľné, ľudia by nimi prešli. Niečo podobné sa už nikdy nesmie zopakovať," citovala agentúra DPA šéfa CAF.

Prečítajte si aj

Futbalový svet prišiel o veľkú legendu: Zomrel jeden zo štyroch mužov na svete, ktorých sa oplatí počúvať

Vedenie kamerunskej reprezentácie vyjadrilo sústrasť rodinám obetí. Kapitán mužstva Vincent Aboubakar poprosil fanúšikov, aby boli viac "opatrní a zodpovední". Pozostalým kondolovala aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Počet obetí nemusí byť konečný

Podľa miestnych úradov počet obetí nemusí byť konečný. Predstavitelia neďalekej nemocnice uviedli, že prijali najmenej 40 zranených ľudí. Nemocnica však podľa nich nie je schopná postarať sa o všetkých týchto pacientov, keďže zranenia niektorých z nich si vyžadujú špecializovanú zdravotnú starostlivosť a prevoz do iných nemocníc.

K tlačenici prišlo, keď sa davy fanúšikov pokúšali dostať na štadión s kapacitou 60.000 divákov. Podľa svedkov organizátori na štadióne zatvorili vstupné brány a prestali púšťať ľudí dovnútra.

Prečítajte si aj

VIDEO Famózne! Epický dvojitý zákrok obrancu, ktorý musel chytať za Komory proti Kamerunu

Podľa úradov sa na zápase mohlo zúčastniť pre aktuálne platné pandemické opatrenia 48.000 fanúšikov, dnu sa ich však chcelo dostať oveľa viac. Agentúra Reuters pripomenula, že pre nízku účasť fanúšikov na novovybudovaných štadiónoch v počiatočnej fáze turnaja sa kamerunské úrady pokúšali zvýšiť návštevnosť bezplatným vstupom či organizovaním ich prepravy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články