Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Henrik Larsson povedie Helsingborg

Bývalý švédsky futbalový reprezentant Henrik Larsson opúšťa Falkenberg a stal sa trénerom Helsingborgu, kde naštartoval svoju slávnu kariéru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvoligový klub, ktorý v minulej sezóne skončil na 9. mieste, v pondelok predstavil 43-ročného Larssona na tlačovej konferencii. "Chcem sa poďakovať Falkenbergu za rok, ktorý som tam strávil, ale ponuka z Helsingborgu sa neodmieta. Cítil som, že je správny čas na zmenu. Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo a som rád, že som tu," povedal Larsson, ktorý v drese "Tre Kronor" odohral 106 zápasov.

Svoju kariéru začal práve v Helsingborgu, v drese ktorého strelil 51 gólov v 61 zápasoch. Nasledovalo veľmi úspešné pôsobenie v Celtiku Glasgow a v roku 2004 prestúpil do Barcelony. V drese katalánskeho klubu vyhral dva tituly v španielskej lige a v roku 2006 triumfoval v Lige majstrov. V roku 2001 získal ešte ako hráč Celtiku Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca v európskych klubových súťažiach. Posledné štyri sezóny hráčskej kariéry strávil práve v Helsingborgu, v roku 2007 krátko hosťoval v Manchesteru United. V roku 2009 kariéru ukončil.

Prvé tri roky trénerskej kariéry strávil v službách Landskrony, ktorá je odvekým rivalom Helsingborgu. Nepodarilo sa mu však dostať klubu do najvyššej súťaže a v novembri 2012 vo funkcii skončil. V Helsinborgu povedie aj svojho 17-ročného syna Jordana, ktorý do tímu prišiel v júli z Hogaborgu.

Helsingborg v roku 2011 získal piaty titul, ale v posledných sezónach ho zatienilo Malmö, ktoré triumfovalo v lige dvakrát za sebou a ako prvý švédsky tím od roku 2000 postúpilo do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články