Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ofenzívny klenot Slovana Bratislava na odchode: Kam má namierené najlepší strelec slovenskej ligy?

BRATISLAVA - Slovenskú ligu by mal opustiť najlepší strelec jesennej časti. Kam má namierené ofenzívny líder Slovana?
Zdroj: 41598
Zdieľajte:

Najlepší strelec slovenskej ligy a ofenzívny líder Slovana Bratislava Ezekiel Henty na odchode! „Ezekiel Henty sa s mužstvom nepripravuje. Trénuje individuálne pod vedením kondičného kouča Stefana Brasettiho v talianskej Brescii," informuje portál šport.sk.

Odíde Henty do Saudskej Arábie za Mohom?

Tento zdroj dodáva, že Henty je na odchode do Saudskej Arábie, z ktorej mal dostať lukratívnu ponuku. Nigérijský útočník by mohol nasledovať do arabskej ligy ďalšieho ex-slovanistu Mohu, ktorý oblieka dres tímu Al-Hazem.

Henty spoločne s Jakubom Kadákom z Trenčína ovládol poradie kanonierov slovenskej ligy v jesennej časti. Obaja majú na konte zhodne po deväť presných zásahov.

Prečítajte si aj

Ex-hviezda Realu Madrid a AC Miláno mieri na 9 rokov do väzenia! Dôvodom skupinové znásilnenie

Dôvodov na odchod Hentyho zo Slovana môže byť viacero, napriek tomu, že má v Bratislave platnú zmluvu do roku 2024. Sezónu začal výborne, no potom prišiel veľký útlm a pokles jeho formy. Tréner Vladimír Weiss ml. mu verejne vyčítal nadváhu a netajil požiadavku, že útočník musí schudnúť.

Ďalší dôvod môže byť čisto ekonomický. Slovan utrpel v dobe pandémie covidu obrovské finančné straty a týmto spôsobom aspoň časť z nich dokáže kompenzovať. Okrem toho srbské médiá berú ako hotovú vec, že "belasých" by mal posilniť útočník Atletica Madrid Ivan Šaponjič.

Zaujímavosťou je, že špecializovaný portál Transfermarkt odhaduje trhovú hodnotu Hentyho rovnako ako Šaponjiča na 800 tisíc eur. Nahradí Hentyho na Tehelnom poli práve Šaponjič?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články