Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Futbalová ikona MS v Katare pozerať nebude: Myslím si, že je to všetko iba o peniazoch

DAUHA - Na trávniku patril k tým, ktorých nemožno prehliadnuť. Jeho názory v športovom svete rezonujú aj dnes. Francúzsky búrlivák a provokatér Eric Cantona sa teraz vyjadril k blížiacim sa futbalovým majstrovstvám sveta v Katare. Štvornásobný majster Premier League s Manchesterom United sa vraj na šampionát vôbec pozerať nebude.
Zdroj: 19577
Zdieľajte:

Cantona chápe, že futbal je o biznise, ale tieto majstrovstvá chce bojkotovať. Podľa jeho názoru by si usporiadateľstvo zaslúžili tie krajiny, ktorým by majstrovstvá mali pomôcť k propagácii futbalu a k rozšíreniu hráčskej základne v krajine, mužov i žien. Podľa Cantonu v Katare nič z toho nehrozí.

„Nemám nič proti tomu, aby sa veľké športové podujatia konali v krajinách, ktoré sa rozvíjajú. Ale Katar? To nie je futbalová krajina. Myslím si, že je to všetko iba o peniazoch,“ povedal Francúz v rozhovore pre britský Sportsmail.

Cantona pripomenul, že na výstavbu futbalových štadiónov v katarskej púšti boli najatí námezdní pracovníci z chudobnejších okolitých krajín, ktorí boli nútení pracovať v príšerných podmienkach.

Veľa z nich pracovalo za otrocké mzdy, v obrovských púštnych horúčavách. Niektoré zdroje hovoria až o 6 500 mŕtvych robotníkov prevažne z Bangladéša, Indie, Nepálu, Pakistanu a ďalších krajín.

 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články