Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Devätnástka víťazne vďaka Vestenickému

Slovenským reprezentantom do 19 rokov vyšiel vstup do kvalifikačného turnaja o postup na ME 2015.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov vstúpila do turnaja 4. skupiny I. fázy kvalifikácie ME 2015 pondelňajšou výhrou 2:1 nad Slovinskom v maďarskej Tatabányi. Zverenci trénera Milana Malatinského sa v druhom zápase stretnú v stredu 12. novembra v Dunaujvárosi s rovesníkmi z Azerbajdžanu, turnaj ukončia duelom s domácim Maďarskom v sobotu 15. novembra (Dunaujváros).

Slováci síce prišli už v 11. minúte o vylúčeného stopéra Atilu Vargu, ale v 41. minúte ich dostal do vedenia Tomáš Vestenický. Slovinci v druhom polčase vyrovnali, ale z penalty v 65. minúte poslal úspešnú generáciu hráčov z ME, resp. MS hráčov do 17 rokov opäť do vedenia Vestenický. A bol to napokon rozhodujúci moment duelu.

Do II. fázy, tzv. Elite Round postúpia prví dvaja z 13. kvalifikačných skupín a najlepší tím z tretieho miesta. Spolu so šesťnásobným majstrom Európy Španielskom v tejto kategórii, ktoré priamo nasadili do Elite Round, vytvoria postupujúci sedem štvorčlenných skupín, ktorých víťazi postúpia na finálový turnaj do Grécka budúci rok.

Slovensko 19 - Slovinsko 19 2:1 (1:0)

Góly: 41. a 65. Vestenický (druhý z 11 m) - 58. Ožbolt, ŽK: Kadlec, Haraslín, Vestenický, Lesniak - Jugovar, Poljanec, Klemenčič, Krivičič, Gorenc Stankovič, ČK: 11. Varga (SR), rozhodoval: Guida (Tal.)

zostava SR 19: Rodák - Kadlec, Kružliak, Varga, Kupec - Čmelík, Haraslín (60. Káčer), Hromada, Lesniak, Špalek (66. Vavro) - Vestenický (80. Polievka)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články