Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dotlačí Mohamed Salah Liverpool k zmene v klubovej politike? Nežiadam šialené veci!

LONDÝN - Egyptský futbalista Mohamed Salah chce, aby jeho nový kontrakt s FC Liverpool reflektoval jeho prínos pre klub.
Zdroj: 41542
Zdieľajte:

Dvadsaťdeväťročný útočník vyhlásil, že v súvislosti s predĺžením zmluvy nežiada od svojho tímu nič "šialené", len spravodlivé ohodnotenie jeho kvalít.

Žiada viac ako 300 tisíc týždenne

Súčasný kontrakt s "The Reds" vyprší Salahovi o 18 mesiacov. Kanonier viackrát zopakoval, že jeho zotrvanie či prípadný odchod z Anfieldu je iba v rukách klubu. Podľa britských médií Salah žiada týždenný plat vyše 300.000 libier (v prepočte cca 359.000 eur). To by výrazne zaťažilo platový rozpočet Liverpoolu a zároveň reprezentovalo výraznú zmenu v politike klubu, ktorý doposiaľ odmietal dávať lukratívne kontrakty hráčom s vekom vyšším ako 30 rokov.

Prečítajte si aj

VIDEO Obrovská tragédia: Zomrel mladý exreprezentant

Salah prišiel do anglického klubu v roku 2017 z AS Rím, v 165 ligových vystúpeniach v drese Liverpoolu nastrieľal 111 gólov. V tomto ročníku skóroval 16-krát v 20 zápasoch a je na najlepšej ceste k zisku Zlatej kopačky pre najlepšieho strelca Premier League, ktorú by dostal už tretíkrát v priebehu piatich rokov.

Nežiadam šialené veci

"Chcem v tíme zostať, no nie je to v mojich rukách. Je to v rukách predstaviteľov klubu. Oni vedia, čo chcem. Nežiadam žiadne šialené veci," povedal Salah pre magazín GQ. "Hrám za Liverpool už piatu sezónu, poznám klub veľmi dobre. Milujem tunajších fanúšikov a oni milujú mňa. No každému je známa politika klubu. Je to čisto len na ňom," citovala agentúra AFP útočníka, ktorý momentálne reprezentuje svoju krajinu na Africkom pohári národov (APN) v Kamerune.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články