Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Balotelli: Som rád, že som späť v národnom mužstve

Útočník FC Liverpool Mario Balotelli sa opäť objavil v nominácii talianskej futbalovej reprezentácie a vôbec prvýkrát pod vedením nového trénera Antonia Conteho. "Squadru azzurru" čaká v nedeľu domáci zápas kvalifikácie EURO 2016 proti Chorvátsku.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Balotelli hral v najcennejšom drese naposledy na MS v Brazílii, kde vicemajstri Európy nepostúpili zo skupiny. "Som rád, že som späť v národnom mužstve a som pyšný, že môžem opäť reprezentovať moju krajinu," napísal na sociálnej sieti autor 13 gólov v 33 reprezentačných súbojoch.

Prvý raz od MS v Brazílii sa do tímu dostal aj Alessio Cerci. Svoj debut v najcennejšom drese si môžu odbiť obranca FC Turín Emiliano Moretti a stredopoliar FC Janov Andrea Bertolacci, resp. Sampdorie Roberto Soriano.

Naopak Conte nemôže počítať s Andreom Pirlom z Juventusu Turín, ktorého vyradilo zranenie, a rovnako tak aj s Lorenzom Insignem (SSC Neapol).

Taliani privítajú v nedeľu 16. novembra v Miláne Chorvátsko, oba tímy sú s deviatimi bodmi na čele H-skupiny. O dva dni na to si Conteho zverenci zmerajú sily v prípravnom stretnutí s Albánskom.

nominácia Talianska:

brankári: Gianluigi Buffon (Juventus Turín), Mattia Perin (FC Janov), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain)

obrancovia: Giorgio Chiellini (Juventus Turín), Emiliano Moretti (FC Turín), Angelo Ogbonna (Juventus Turín), Andrea Ranocchia (Inter Miláno), Daniele Rugani (Empoli)

stredopoliari: Andrea Bertolacci (FC Janov), Giacomo Bonaventura (AC Miláno), Antonio Candreva (Lazio Rím), Alessio Cerci (Atletico Madrid), Matteo Darmian (FC Turín), Daniele De Rossi (AS Rím), Mattia De Sciglio (AC Miláno), Stephan El Shaarawy (AC Miláno),Claudio Marchisio (Juventus Turín), Marco Parolo (Lazio Rím), Manuel Pasqual (ACF Fiorentina), Roberto Soriano (Sampdoria Janov), Marco Verratti (Paris St. Germain)

útočníci: Mario Balotelli (FC Liverpool), Sebastian Giovinco (Juventus Turín), Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Graziano Pelle (FC Southampton), Simone Zaza (Sassuolo Calcio)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články