Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Majster sveta z roku 2018 skončil v jednom z najtvrdších väzení v Británii: Hrozilo mu riziko napadnutia!

LONDÝN - Sedí s vrahmi a najnebezpečnejšími delikventmi. Hráč Premier League a obranca Benjamin Mendy z Manchestru City strávil Vianoce v najprísnejšom type väznice v Británii. Dvadsaťsedemročný Francúz mal byť do manchesterskej trestnice Strangeways umiestnený kvôli obavám o bezpečnosť. Dvadsaťsedemročný futbalista čelí obvineniu zo siedmich znásilnení a sexuálneho napadnutia.
Zdroj: 41141
Zdieľajte:

Majster sveta z roku 2018 to vo väzbe nemá jednoduché. Z liverpoolského zariadenia kategórie B ho do najprísnejšej väznice na Ostrovoch previezli len 24 hodín pred Štedrým dňom. Mendy aj jeho spoluobvinený Louis Saha boli presunutí v rovnakom čase a obom im vraj hrozilo reálne riziko napadnutia.

Mendyho prípad priťahuje v Británii veľkú publicitu a ako vysvetlil denníku Sun jeden z manažérov zariadení, väzni odpykávajúci si trest za sexuálne motivované delikty nie sú medzi ostatnými trestancami príliš obľúbení.

Lenže ani prevozom do manchesterského zariadenia sa Mendymu vraj príliš neuľavilo. Väzenská služba v ňom má lepšie nástroje na stráženie jeho bezpečnosti, na druhú stranu je ale v zariadení mnoho väzňov, ktorí sú fanúšikmi rivalského United.

A ochrany od priaznivcov City, v ktorého drese Mendy oslávil tri tituly Premier League, sa vraj francúzsky futbalista dočká len ťažko. Práve kvôli povahe trestných činov, z ktorých je obvinený.

Dvadsaťsedemročný obranca čaká vo väzbe na súd, jeho žiadosť o kauciu bola na začiatku septembra zamietnutá. Je obvinený zo siedmich prípadov znásilnenia a jedného sexuálneho napadnutia, ktorých sa mal dopustiť medzi rokmi 2019-2020.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články