Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Nezaočkovaní futbalisti by mali mať nižší plat, myslí si legenda talianskeho futbalu

RÍM - Patrí k ikonám talianskeho futbalu, svojím názorom ale najskôr nemalú časť spoločnosti zdvihne zo stoličky. Bývalý elitný tréner a hráč Fabio Capello si myslí, že futbalistom, ktorí dobrovoľne nepodstúpia vakcináciu proti covidu-19, by sa malo siahnuť na peniaze. Povedal to v rozhovore pre taliansky športový denník La Gazzetta dello Sport.
Zdroj: 20304
Zdieľajte:

V Taliansku sa v súvislosti s vakcínami uťahujú skrutky. Na Apeninskom polostrove najnovšie platí skrátená doba platnosti očkovacieho pasu a tiež to, že kto chce hrať tímový šport (aj vonku) musí byť očkovaný.

Čo okrem iného znamená, že sa proti covidu budú musieť nechať očkovať všetci profesionálni futbalisti v krajine. Časti hráčov sa taký nátlak nepáči, ale niekdajší kouč AC, Juventusu alebo anglickej reprezentácie Capello pre nich nemá žiadne pochopenie.

„Kto si nenechá dať vakcínu, je sebec, ohrozuje spoločnosť a mal by mu byť znížený plat,“ volá Capello po tvrdých reštrikciách voči tým, ktorí majú na vakcináciu odlišný názor.

Talianska Serie A sa po zimnej pauze rozbehne už vo štvrtok. V krajine stúpajú počty pozitívnych prípadov v súvislosti s nákazlivejším variantom omikrón.

„Nemyslím si, že liga bude musieť byť kvôli omikrónu zastavená. Tí, ktorí sú očkovaní, budú mať hladký priebeh a ich zotavenie bude prebiehať rýchlo,“ myslí si Capello.

 
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články