Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Saudi berú svetový futbal útokom: Po Dúbravkovom chcú kúpiť aj Škriniarov tím! Ponúkaná suma vyráža dych

MILÁNO - Saudskoarabský štátny fond PIF je najbohatším hráčom svetového futbalu. Po Dúbravkovom Newcastle chce kúpiť aj Škriniarov Inter!
Zdroj: 41442
Zdieľajte:

Saudskoarabský štátny fond PIF (Public Investment Fund) berie svetový futbal útokom. Vlani v októbri dotiahol do konca kúpu prestížnej anglickej značky Newcastle United za 320 miliónov dolárov. Z klubu sa stal najbohatší tím na svete. Pôsobí tam slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

Saudskí šejkovia ponúkajú miliardu dolárov za Škriniarov Inter

Šejkovia na čele so saudskoarabským korunným princom Muhammadom bin Salmánom však nehodlajú skončiť. Vyhliadli si ďalší cieľ a tým je taliansky úradujúci šampión Inter Miláno, dres ktorého oblieka aj slovenský obranca Milan Škriniar.

Prečítajte si aj

Ani kardiostimulátor ho nezastaví: Christian Eriksen chce obliecť dres Dánska aj na MS v Katare

O záujme Saudov o Inter informoval na prelome rokov americký portál International Business Times. PIF to s kúpou Interu myslí podľa tohto zdroja skutočne vážne a dôkazom je ponúkaná suma za 19-násobného talianskeho majstra. Jedna miliarda dolárov! Teda zhruba trikrát toľko, koľko zaplatili za Newcastle.

Nechajme sa prekvapiť, či sa saudským šejkom podarí získať aj Inter. Aktuálne má klub v rukách čínska spoločnosť Suning Holdings Group na čele so Stevenom Zhangom, ktorý je prezidentom klubu. Nie je tajomstvom, že pandémia čínskeho majiteľa tvrdo zasiahla. Aj preto v lete predal kľúčových hráčov majstrovského tímu Achrafa Hakimiho (do PSG) a Romelu Lukakua (do Chelsea Londýn). Predá klub do rúk Saudov?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: International Business Times

Diskusia

Podobné články