Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Real vytvoril nový rekord Primera Division

Futbalisti Realu Madrid po ďalšom vysokom víťazstve dosiahli ôsmy triumf za sebou a pohodlne sa usadili na prvej priečke v tabuľke Primera Division.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Biely balet" si v sobotňajšom malom madridskom derby poľahky poradil s Rayom Vallecanom a svojho mestského rivala zdolal 5:1. O góly Realu sa postaralo päť rozličných strelcov. Skóre duelu otvoril waleský krídelník Gareth Bale, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení kolena. Stopér Sergio Ramos zvýšil na 2:0 v 40. minúte. Potom sa presadili aj hostia, gólom do šatne sa prezentoval Alberto Bueno. Po zmene strán však Real už naplno dominoval, keď do streleckej listiny sa postupne zapísali Toni Kroos, Karim Benzema a potom aj najlepší zakončovateľ súťaže Cristiano Ronaldo.

Real má po 11 kolách novej sezóny na svojom konte 42 gólov, čím vytvoril nový rekord Primera Division. Ofenzívna hra "Los Blancos" sa páčila aj ich trénerovi Carlovi Ancelottimu. "V prvom polčase to nebolo ideálne, ale po zmene strán sme sa dostali k našej typickej hre. Strieľame veľa gólov, uplynulé výkony mužstva ma veľmi tešia," žiaril spokojnosťou po zápase taliansky kouč.

Real má na čele tabuľky dvojbodový náskok pred druhou Barcelonou, ktorá aj so šťastím triumfovala na ihrisku Almerie. Katalánci prehrávali po góle Thievyho Bifoumu, ale zápas otočili vo svoj prospech v druhom polčase, keď sa strelecky presadili Neymar a Jordi Alba. "Najlepšia vec na dnešnom stretnutí bol konečný výsledok. Nehrali sme dobre, ale musíme vyhrávať aj takéto zápasy. Domáci sa prezentovali kvalitnou defenzívou, mali sme problémy sa proti nej presadiť," hodnotil duel barcelonský kouč Luis Enrique, ktorý takmer doplatil na to, že zo základnej zostavy vynechal viaceré opory ako Daniho Alvesa, Gerarda Piqueho, Xaviho Hernandeza, Luisa Suareza či Neymara. Na obrate v druhom polčase mal veľkú zásluhu Uruguajčan Suarez, ktorý asistoval pri oboch góloch hostí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články