Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Dávid Hancko ukázal svoje majstrovstvo a spasil Spartu Praha: Bábätko mi už teraz nosí šťastie

PRAHA - Slovenský futbalista Dávid Hancko vo štvrtkovom dueli Európskej ligy nasmeroval svojím gólom Spartu Praha k víťazstvu 2:0 nad Bröndby Kodaň.
Zdroj: 41344
Zdieľajte:

Vďaka nemu český vicemajster splnil svoju úlohu a z tretieho miesta A-skupiny sa prebojoval do play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL). Hancko priznal, že bol pred zápasom nervózny, "rudí" brali totiž duel ako malé finále, v prípade prehry by do jarnej fázy EKL putoval dánsky súper.

Hancko krásne namieril z priameho kopu

"Bol to zápas európskej úrovne, náročné stretnutie. Vedeli sme, o čo nám ide. Chceli sme byť pevní v obrane a nebezpeční vpredu. Vyšlo nám to ideálne a mám z toho veľkú radosť," uviedol v rozhovore pre klubový web reprezentačný obranca, ktorý odohral celý zápas. Hanckov moment prišiel v 43. minúte za bezgólového stavu, keď sa postavil k priamemu kopu a technicky ľavačkou poslal loptu povedľa múru k zadnej žrdi: "Hovoril som chalanom, aby predĺžili múr, Krejdovi (Ladislavovi Krejčímu, pozn. red.) som potom povedal, aby šiel za múr, že to takto budem strieľať, tak aby tam nikto od súpera nebol. Brankár potom urobil krok za múr a už tam nedosiahol. Po tých strelách, keď som to stále skúšal cez múr, mi to teraz vyšlo okolo neho."

Prečítajte si aj

VIDEO Ivan Schranz po parádnom góle hrdinom Slavie Praha: Nešpekuloval som

Bábätko mu už teraz nosí šťastie

Sparte chvíľu trvalo, kým sa dostala do tempa, potom už získavala vpredu lopty a bola nebezpečná. Druhý gól pridal po prestávke Adam Hložek, ktorý sa najlepšie zorientoval v pokutovom území po vyrazenej strele Jakuba Peška. Oba tímy dohrávali s desiatimi hráčmi, v drese Sparty dostal v 57. minúte druhú žltú a teda červenú kartu Tomáš Wiesner, štvrťhodinu pred koncom sa vykartoval na strane hostí Anis Slimane. "Čo bolo dnes najdôležitejšie, boli sme pevní vzadu, makali sme, blokovali sme strely, odvracali centre. Vďaka tomu nám to vyšlo," zdôraznil Hancko, podľa ktorého bola atmosféra v kabíne pred zápasom napätá. Mužstvu išlo o veľa. "Vedeli sme, že to je také malé finále. Osobne som bol trochu nervózny pred stretnutím, ale počas neho to na nás nebolo vidieť. Podali sme veľmi dobré výkony a boli sme tímoví." Dvadsaťtriročný obranca počas týždňa oznámil, že čakajú s partnerku českou tenistkou Kristýnou Plíškovou narodenie potomka. Strelený gól mu venoval: "Určite. Vlastne je to vcelku zaujímavé - že čakáme bábätko sme zistili pred domácim zápasom s Rangers a ja som potom v ňom dal gól. Teraz sme to oznámili a ja som opäť skóroval. Asi mi už teraz nosí šťastie."

Prečítajte si aj

VIDEO Weiss po vypadnutí Slovana prehovoril aj o odchodoch: Videli sme, kde sa nachádza európsky futbal

Vrba spokojný aj s EKL

Pražania už po prehre s Glasgow Rangers stratili šancu na postup do play off Európskej ligy, no tréner Sparty Pavel Vrba berie aj účinkovanie v jarnej fáze EKL: "Mohli sme byť proti Bröndby efektívnejší. Vytvorili sme si ďalšie minimálne dve situácie a mohli dať poisťovací gól už skôr. V momente, keď sme hrali 10 na 10, tak sme zápas kontrolovali. Myslím si, že sme zaslúžene postúpili do jarnej fázy európskych súťaží." Okrem Hancka odohral za Spartu celé stretnutie aj brankár Dominik Holec, v základnej zostave nastúpil i Lukáš Haraslín, ktorý striedal v 86. minúte. Štvrtý slovenský legionár v službách pražského tímu Lukáš Štetina sledoval zápas z lavičky náhradníkov. V druhom zápase skupiny už dávnejšie istý víťaz "áčka" Olympique Lyon remizoval s Glasgow Rangers 1:1. "Lyon vyčnieval nad všetkými, je to mužstvo na úrovni Ligy majstrov," poznamenal Vrba. "Som rád za sedem bodov, ktoré sme uhrali. Chceli sme hrať pohárové súťaže aj na jar, ale priznám sa, že sme mysleli na Európsku ligu, to nás trochu mrzí. Tretie miesto však zodpovedá tomu, čo sme predviedli. Rangers boli nad nami," uznal bývalý kouč Púchova, Žiliny a niekdajší asistent trénera pri slovenskej reprezentácii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články