Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pochettino mal Messimu pomôcť, no nestalo sa tak: Bude mať pôsobenie argentínskej hviezdy v PSG len krátkodobé trvanie?

PARÍŽ - Mať v kádri individualitu úrovne Lionela Messiho, nie je pre trénera jednoduchá situácia. Mauricio Pochettino sa rozhodol v PSG k argentínskej hviezde pristúpiť bez mimoriadnych úľav alebo privilégií. Nebojí sa ho stiahnuť z trávnika pri nepresvedčivom výkone alebo naordinovať herný prejav, ktorý nestojí výlučne na argentínskom hrotovom útočníkovi. To jeho fanúšikovia či dokonca rodina prijímajú veľmi ťažko a sú presvedčení, že Messi je rozdielovým mužom, na ktorom hra tímu musí stáť. To sa nedeje. V deviatich ligových zápasoch strelil jediný gól a to je výrazne nižší priemer aký mával v Barcelone.
Zdroj: 40604
Zdieľajte:

Francúzsky denník L'Equipe, s odvolaním na futbalistovo blízke okolie, tvrdí, že Pochettino je často pod paľbou veľkej kritiky. Ako krajan vraj mal mať k novej akvizícii výrazne bližšie a pomôcť mu usadiť sa v Paríži. Spravil však presný opak. Ordinuje príliš komplikované stratégie a hernými štýlmi zbytočne často variuje, pričom Leo pre časté zmeny svojej úlohy nemôže naplno rozvinúť svoje futbalové majstrovstvo. Táto parafráza len prehlbuje špekulácie, podľa ktorých 34-ročný forward nie je v PSG spokojný a jeho pôsobenie tam môže mať len veľmi krátke trvanie. Kritika prichádza aj z fanúšikovských radov, ktorým zase chýba väčšie nasadenie alebo chuť zabojovať.

Messi je hráčom PSG od leta 2021 a v súťažných zápasoch stihol štyrikrát napnúť sieť a trikrát asistovať. V tíme tak patrí lem medzi kvarteto najlepších strelcov, za Kylianom Mbappém zaostáva o päť zásahov a pohľad na celoligové štatistiky ho eviduje až na delenej 26. pozícii. To je zároveň voda na mlyn pre kritikov, ktorí avizovali, že sa mimo Katalánska tak výrazne nepresadí a lepším rozhodnutím ako prestup by bolo ukončenie kariéry. To teraz predpokladajú bezprostredne po majstrovstvách sveta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články