Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Conte má pred zajtrajším zápasom Tottenhamu vrásky na tvári: Situácia ma veľmi znepokojuje, pretože je to vážne!

TOTTENHAM - Vo štvrtok čaká na Tottenham posledné stretnutie v základnej skupine Konferenčnej ligy, kedy na svojom štadióne privíta Rennes. Lenže v londýnskom klube sa bohužiaľ šíri nákaza koronavírusom. Pozitívne testovaných bolo už 13 ľudí. Z toho 8 hráčov prvého tímu a 5 zamestnancov. Kouč Antonio Conte môže mať veľké problémy s poskladaním zostavy. Mohla by sa ich stretnutie odložiť?
Zdroj: 40983
Zdieľajte:

Sám Antonio Conte potvrdil, že nemá k dispozícii osem hráčov prvého tímu, ktorí mali pozitívny test na COVID-19. Ako to teda bude so štvrtkovým duelom v Konferenčnej lige UEFA proti Rennes? Podľa pravidiel UEFA nemožno zápas odložiť, pokiaľ klub nemá k dispozícii menej ako 13 hráčov alebo registrovaného brankára.

Tottenham je na druhom mieste. Lenže tretí Vitesse z Holandska má zhodný počet bodov. Zo vzájomných duelov majú vyrovnané skóre 3:3, raz vyhral Tottenham, raz Vitesse. Spurs k postupu teda potrebujú získať rovnaký počet bodov ako holandský celok a zároveň musia mať lepšie celkové skóre.

Rennes už má istý postup z prvého miesta. Tottenham je však v ťažkej situácii. Antonio Conte priznal, že očakáva ďalšie pozitívne prípady.

„Situácia ma veľmi znepokojuje, pretože je to vážne. Je to nákazlivé a je tu veľká infekcia. Teraz sme trochu vydesení, pretože nevieme, čo sa stane zajtra.“

Všetky zápasy európskej skupinovej fázy musia byť dohrané do konca roku 2021, pričom klub už teraz čaká nabitý sviatočný program, takže nie je zrejmé, kedy by bolo možné zápas presunúť.

Conte uviedol, že má teraz k dispozícii 11 hráčov po tom, čo bol jeden člen prvého tímu po stredajšom tréningu spolu s členom personálu pozitívne testovaný. Tieto prípady nasledovali po dvoch podobných výsledkoch v utorok po prvotnom prepuknutí nákazy.

Taliansky manažér neprezradil, či klub bude kontaktovať Premier League ohľadom nedeľného zápasu v Brightone kvôli možnému odloženiu.

Talian dodal: „Zajtra kto? Ja? Neviem. Určite lepšie ja ako nejaký hráč. Pre každého to nie je správne, pretože keď sa vrátime domov, máme kontakt s rodinou.“

Odloženie ligových zápasov sa rieši prípad od prípadu a rozhodnutie by v prípade žiadosti od niektorého z klubov urobilo vedenie Premier League.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články