Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odchod hviezdneho Holanďana z PSG už po pol roku? Bývalý hráč Liverpoolu by mohol zamieriť k ďalšiemu bohatému klubu

PARÍŽ - Podľa posledných správ je Georginio Wijnaldum pripravený opustiť klub z hlavného mesta Francúzska a nechať tak ihneď zabudnúť na súčasný nepodarený angažmán. Bývalý stredopoliar sa k Paris Saint-Germain pripojil počas letného prestupového obdobia, kedy prišiel zadarmo ako voľný hráč po tom, čo nepredĺžil kontrakt s Liverpoolom.
Zdroj: 41325
Zdieľajte:

Okrem Liverpoolu pôsobil holandský stredopoliar v anglickej najvyššej súťaži ešte vo farbách Newcastlu. Počas posledných mesiacov svojho angažmánu v tíme Reds, sa najviac hovorilo o jeho odchode do Barcelony.

Avšak Wijnaldum nakoniec, možno trochu prekvapivo, zamieril do celku francúzskych gigantov PSG. Toto rozhodnutie však už musí po piatich mesiacoch veľmi ľutovať. Reprezentant a kapitán Holandska totiž po svojom príchode nastúpil v základnej zostave v Ligue 1 iba sedemkrát.

Tréner PSG Mauricio Pochettino skôr preferuje hráčov ako Danilo Pereira, Idrissa Gueya či Ander Herrera. Wijnaldum je tak nespokojný so svojím herným vyťažením. O tomto probléme sa počas jesene vyjadril aj súčasný kouč holandskej reprezentácie Luis van Gaal, ktorý neskrýval svoje znepokojenie s tým, že kapitán národného mužstva je až niekoľkou voľbou vo svojom klube.

Teraz sa podľa denníka AS Wijnaldum už mal rozhodnúť pre odchod z Paríža a to ihneď, ako sa otvorí zimné prestupové okno. Hovorí sa o záujme viacerých anglických klubov, ale najväčším favoritom na jeho zisk je Newcastle, ktorý má po príchode nových majiteľov vysoké ambície do budúcnosti a sám Wijnaldum toto prostredie už veľmi dobre pozná.

V sezóne 2015/16 Holanďan počas jednej sezóny odohral v drese Magpies 40 zápasov a dokázal streliť 11 gólov. Po jednej sezóne si tak ihneď vyslúžil prestup do Liverpoolu.

Denník AS však teraz tvrdí, že zástupcovia Newcastlu mali už Wijnalduma dokonca kontaktovať a snažiť sa zistiť, či by mal záujem o to, aby sa vrátil na sever Anglicka. Pre eventuálny príchod ďalej tiež hovorí ten fakt, že klub teraz môže bez problémov splniť platové požiadavky novoprichádzajúcich hráčov.

Otázkou je však podľa denníka AS aj to, či by bol holandský stredopoliar ochotný sa pripojiť k tímu, ktorý bude túto sezónu pravdepodobne zvádzať boj o záchranu v najvyššej anglickej súťaži.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články