Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trenčín a Trnava stratili body, Banská Bystrica pokračuje v zlepšených výkonoch

Košice a Banská Bystrica zaknihovali víťazstvá, Ružomberok si s Trnavou body podelil.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MFK Košice - AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 10. Sekulič, 85. Novák

ŽK: Huk, Bukata, Šinglár - 29. Čogley, 1537 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Kavka, Korijkov, Huk, Sekulič - Šinglár (89. Škutka) - Bašista, Bukata, Viazanko (73. Novák), Haskič – Diaby (83. Dimun)

AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Bero (65. Rabiu) - Lobotka – Guba (46. Mondek), Hajradinovič (79. Mišák), Simon, Holúbek - Jairo

Hostia mohli ísť do vedenia už v 4. minúte, keď Guba dobrou prihrávkou uvoľnil Hajradinoviča, no ten sám pred Tofiloskim neuspel. O dve minúty na to mali veľkú príležitosť aj domáci, no kapitán Košičanov Šinglár zblízka Šemrinca neprekonal. V 10. minúte si Šemrinec najskôr poradil s pokusom Haskiča, no na strelu Sekuliča spoza šestnástky nedosiahol - 1:0. Domácich úvodný gól upokojil a ofenzívne ladených Trenčanov nepúšťali do výhodných pozícií. Druhý gól Košičanov nepridal v 26. minúte Diaby, ktorý v krátkom úniku neprekvapil Šemrinca. Domácich za to nepotrestal Simon v 30. minúte, ktorého šancu zmaril brankár hostí.

Úvod druhého polčasu priniesol obojstranne bojovný futbal, no gólových príležitostí ubudlo. Trenčania sa snažili o vyrovnávajúci gól, no obrana Košičanov fungovala spoľahlivo. Domáci hrozili najmä z protiútokov. V 76. minúte sa vyznamenal brankár Šemrinec, ktorý efektným zákrokom zmaril radosť hlavičkujúcemu Haskičovi. O tri minúty neskôr sa ten istý hráč ocitol sám pred Šemrincom po prihrávke Nováka a hoci dokázal brankára Trenčína prekonať, Trenčanov zachránil na bránkovej čiare Čögley. AS sa nedarilo dostať domácich pod súvislý tlak, naopak Košičania gólovo udreli aj druhýkrát. V 85. minúte po faule na Dimuna premenil pokutový kop Ján Novák, ktorý uzavrel na konečných 2:0.

MFK Ružomberok – Spartak Trnava 0:0

Rozhodoval: Leško, ŽK: Gerát - Siva, 1831 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Ružomberok: Putnocký - Habánek, Nosek, Práznovský, Lovás – Vavrík, Nagy – Lupták (83. Liener), Zreľák, Janič (90. Ferenčík) – Mance (46. Gerát)

Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka – Casado, Sabo – Janečka, Vlasko (90+. Jirka), Jendrišek – Vyskočil (90. Greššák)

V prvom polčase sa veľa toho na ihrisku neudialo. Kostrbatá hra sa odvíjala len medzi šestnástkami, do nich mužstvá takmer ani nenakukli. Dianiu na ihrisku chýbala iskra a pohyb. V 17. min diváci zaregistrovali prvú strelu medzi žrde, ktorú z 22 m vyslal domáci kapitán Nagy, no len jemne otestoval pozornosť Rusova. V 30. min takmer z 30 m napriahol Lovás, ale takisto nenarobil problémy gólmanovi hostí. Po prvom dejstve tréner Liptákov Ladislav Šimčo stiahol z ihriska nevýrazného Manceho a zo stredovej línie na hrot posunul Zreľáka.

Do druhého polčasu ale aktívnejšia vstúpil Spartak. V 54. min sa v sľubnej pozícii pred domácou bránou ocitol Sabo, ale koncovka mu nevyšla. O dve minúty nato opäť Sabo vystihol "malú domov", ktorú dával ružomberský pravý bek Habánek, Trnavčana však v šanci vychytal Putnocký. V 69. min Janič kolmicou za obranu hostí oslovil Zreľáka, ten z uhla trafil iba bočnú sieť. V 84. min Janič vypálil z 35 m a Rusov jeho štipľavú ranu vytesnil na roh. V závere po rýchlej akcii hostí a strele Vlaska bol zase v akcii brankár MFK Putnocký. Zápas sa skončil zmierlivou remízou.

Dukla B. Bystrica - ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 65. Vajda z pok. kopu, 79. Dolný, rozhodca Smolák, ŽK: Ľupták, Dolný - Nikolič, 893 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Ľupták, Vajda, Adámik, Savič - Šumský (55. Seye), Peňaška, Faško (46. De Vito), Mazan - Dolný (86. Balko) - Šovčík

ViOn Zl. Moravce: Kováč - Pavlenda, Nikolič, Pintér, Chren - Djuričič - Charizopulos (70. Ďurica), Sabo, Orávik, Mikinič (66. Pilát) - Pavelka (83. Mujkoš)

Mužstvá z tabuľkového spodku v prvom polčase len ukázali, prečo sa im v lige nedarí. Utápali sa v nepresnostiach, ucelenú akciu prakticky neukázali a pred takmer prázdnym hľadiskom akoby nenachádzali inšpiráciu. Jedno alibi sa im aj patrilo uznať, terén bol šmykľavý, nasiaknutý vodou, na druhej strane však nebola zima a v bezvetrí si väčšieho nepriateľa v počasí nenašli. Pre Duklu mal byť jediný prijateľný výsledok ten víťazný, no v prvej polovici mu v ústrety nebežali. Z hostí strach nemuseli mať, síce občas do útoku vybehli, no k zakončeniu sa dostávali len vtedy, keď domáca obrana niečo podcenila. Už v 2. min Mazanov trestný kop spoza šestnástky nenašiel správny smer, v 10. min prvýkrát Dolný slabúčko trafil bránky a v 26. min tiesnený Šovčík spálil gólovú šancu. V šestnástke sa pohotovo stočil, stihol aj vystreliť a Kováč v bránke si pripísal prvý vážny zákrok. Aj Moravce v 29. min mohli otvoriť skóre, keby sa Adámik s Vajdom pohotovo nevložili do strely Nikoliča a loptu nezblokovali na roh. Strieľať sa pokúšali aj hostia, v 36. min Pavelka spoza šestnástky, v 39. a 44. Mikinič, no pokusom vždy niečo chýbalo, či viac presnosti, alebo razantnosti.

Po zmene strán hráči viac šliapli na plyn a v 53. min sa Dolný chytal za hlavu, keď v dobrej pozícii jeho zblokovaná strela skončila len u brankára Kováča. V 58. min mieril Mazan z 20 m lepšie, pre zmenu vedľa a Dukla stále len márne hľadala recept ako prekonať Kováča. V 61. min Mazan už bránku v rýchlom protiútoku trafil a naznačil čo by mohlo na súpera platiť. Na druhej strane strela Mikiniča a Pavelkova dorážka v 63. min si doslova pýtala gól, padol však až v 65. min. Po faule Pavelku na Adámika premenil pokutový kop v 65. min s prehľadom Vajda a keď v 79. min aj za pomoci múra Dolný z trestného kopu trafil pod brvno, Dukla sa po mesiaci a pol konečne nasmerovala na vydreté víťazstvo, tretie v tejto sezóne a druhé na domácom trávniku, Moravce zasa tretíkrát za sebou prehrali vonku rovnakým pomerom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články