Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Pep Guardiola priznal, kto je podľa neho jednoznačne najlepším hráčom Premier League

MANCHESTER - Manažér Manchestru City Pep Guardiola označil záložníka svojho tímu Bernarda Silvu za aktuálne najlepšieho hráča Premier League, v čom ho utvrdil jeho úchvatný gól, ktorý spečatil stredajšie víťazstvo Citizens 2:1 nad Aston Villou. City je momentálne v tabuľke Premier League druhé, bod za vedúcou Chelsea a podľa Guardioly na tom má veľký vplyv práve Silva.
Zdroj: 26849
Zdieľajte:

Portugalský playmaker v stredu senzačným gólom z voleja nadviazal na vedúci gól Rubena Diasa a už ani zníženie Ollieho Watkinsa nestačilo Aston Ville na vyrovnanie proti úradujúcim šampiónom Premier League.

Guardiola znovu ocenil obzvlášť výkon Bernarda Silvy, ktorý má podľa neho veľký vplyv na tohtoročné výsledky Citizens a portugalského reprezentanta považuje za momentálne najlepšieho hráča v lige.

„Je najlepší,“ vyhlásil Guardiola. „Najlepším hráčom ligy bol už pred dvoma alebo troma sezónami. Má zvláštnu schopnosť robiť si s loptou, čo chce. Bolo to neuveriteľné zakončenie proti takému dobrému brankárovi.“

„Musíte sa vrátiť do sezóny, v ktorej sme vyhrali titul s 98 bodmi, pustiť si videá a uvidíte rovnako dobrého hráča, akým je teraz.“

„Dal fantastický gól. Keď má hráč také kvality, záleží len na ňom, ako sa s tým popasuje. Je na úplne inej úrovni," dodal.

Ešte v lete pritom nič nenasvedčovalo tomu, že Bernardo Silva bude žiariť vo farbách Manchestru City. Potom, čo si nedokázal udržať stále miesto v zostave, totiž v klube počas leta požiadal o prestup.

Avšak potom, čo novú sezónu zahájil na lavičke náhradníkov, nastúpil k trinástim stretnutiam Premier League v základnej zostave a len dvakrát neodohral celých 90 minút.

Bernardo Silva má na Etihad Stadium zmluvu do roku 2025 a vzhľadom na jeho výkony z tohtoročnej sezóny je dosť pravdepodobné, že o neho klub nebude chcieť prísť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články